Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές – Στο επίκεντρο Κίνα και εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές – Στο επίκεντρο Κίνα και εταιρικά αποτελέσματα
Αμετάβλητα διατήρησε χθες τα αμερικανικά επιτόκια η FED, ενώ δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι θα μπορούσαν να αυξηθούν στην επόμενη συνεδρίασή της
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και στη συνεχή μεταβλητότητα στις αγορές της Κίνας.
Ο δείκτης Shanghai Composite στο κινεζικό χρηματιστήριο, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 2,20%, στις 3.705,73 μονάδες, όταν ενδοσυνεδριακά αμφιταλαντευόταν μεταξύ αρνητικού και θετικού εδάφους.
Όπως μεταδίδουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, διεξάγεται έρευνα στις τράπεζες της χώρας σχετικά με την έκθεσή τους στην χρηματιστηριακή αγορά μέσω προϊόντων διαχείρισης πλούτου και δανείων ως collaterals.
Εν τω μεταξύ, χθες, Τετάρτη, έληξε η διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, FED, η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια ενώ δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι θα μπορούσαν να αυξηθούν στην επόμενη συνεδρίασή της.
Η Wall Street ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση χθες με άνοδο, μετά τα σχόλια της FED ότι η οικονομία και η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίζουν να ενδυναμώνονται.
Στα της σημερινής συνεδρίασης στις ευρωαγορές, περί τις 10:40 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,46%, στις 11.259 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,28%, στις 6.649,30 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,42%, στις 5.039 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη κινείται οριακά σε αρνητικό έδαφος και στις 11.280,50 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,36%, στις 23.337 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,64%, στις 396,53 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης