Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΔΝΤ): Η Κίνα μπορεί να αντισταθεί στις έντονες διακυμάνσεις των αγορών

Lagarde (ΔΝΤ): Η Κίνα μπορεί να αντισταθεί στις έντονες διακυμάνσεις των αγορών
«Εκτιμούμε ότι η κινεζική οικονομία είναι ανθεκτική και αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει αυτού του είδους τη σημαντική διακύμανση στις αγορές», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ
Υποβάθμισε την πρόσφατη μεταβλητότητα που καταγράφηκε στην αγορά της Κίνας η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, σημειώνοντας ότι η κινεζική οικονομία είναι ανθεκτική και η επιβράδυνση στην ανάπτυξη είναι υπό έλεγχο.
«Εκτιμούμε ότι η κινεζική οικονομία είναι ανθεκτική και αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει αυτού του είδους τη σημαντική διακύμανση στις αγορές», ανέφερε η Lagarde κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.
Η Lagarde σημείωσε ακόμη από μεσοπρόθεσμη άποψη ότι ο χρηματιστηριακός δείκτης της Κίνας, Shanghai Composite, παρουσιάζει άνοδο 80% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και παρά τις πρόσφατες σημαντικές πτώσεις που καταγράφηκαν.
Όσον αφορά τις προσπάθειες της Κίνας να σταθεροποιήσει την αγορά, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι είναι χρέος των κινεζικών αρχών να αποτρέψουν άτακτες κινήσεις στις αγορές.
«Το γεγονός ότι (σ.σ. οι κινεζικές αρχές) επιθυμούν να διατηρήσουν ένα επίπεδο ρευστότητας, όπως και να είναι ανάλογο με μια ομαλή διαδικασία αυτό είναι επίσης αρκετά καλό», επισήμανε.
Τέλος, ανέφερε ότι η αναταραχή στις αγορές δεν θα εκτροχιάσει τη συζήτηση στο ΔΝΤ σχετικά με το αν θα συμπεριληφθεί το γιουάν ή το γουάν στο ειδικό καλάθι τραβηχτικών δικαιωμάτων για νομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης