Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώπιον του δικαστηρίου οι δύο υπήκοοι της Ζιμπάμπουε που σκότωσαν το λιοντάρι

tags :
Ενώπιον του δικαστηρίου οι δύο υπήκοοι της Ζιμπάμπουε που σκότωσαν το λιοντάρι
Κατηγορούμενος και ο οδοντίατρος Walter James Palmer, που έχει φύγει όμως από την αφρικάνικη χώρα
Με ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο 20 χιλ. δολαρίων απειλούνται οι δύο υπήκοοι της Ζιμπάμπουε, που σκότωσαν το διάσημο λιοντάρι Σεσίλ, αφού δωροδοκήθηκαν με 50 χιλ. δολάρια.
Ο κυνηγός Theo Bronkhorst και ο ιδιοκτήτης του πάρκου Honest Ndlovu οδηγήθηκαν την Τετάρτη στο δικαστήριο της Hwange, 500 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Harare, χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
Ο Walter James Palmer κατηγορείται επίσης ότι σκότωσε το λιοντάρι χωρίς άδεια.
Ο ίδιος που έχει φύγει πλέον από τη Ζιμπάμπουε προέβαλε ως δικαιολογία ότι νόμιζε πως το κυνήγι ήταν νόμιμο.
Μόλις έγινε γνωστό, όμως, αυτή την εβδομάδα ότι ο Palmer σκότωσε τον Σεσίλ με τόξο και βέλος, λοιδορείται στο ίντερνετ, όπου πολλοί άνθρωποι εύχονται να τον δουν νεκρό.
«Αυτό είναι αηδιαστικό, ελπίζω να σε πετάξουν σε ένα κλουβί με άγρια λιοντάρια» γράφτηκε στην ιστοσελίδα του οδοντίατρου στο Facebook.
Ο Palmer υποστήριξε ότι είχε προσλάβει επαγγελματίες οδηγούς, που τον διαβεβαίωσαν ότι το κυνήγι επιτρέπεται και πρόσθεσε ότι έχει μετανιώσει που σκότωσε το λιοντάρι.
Τέλος, ανέφερε ότι δεν έχει επαφή με τις αρχές της Ζιμπάμπουε και των ΗΠΑ και ότι είναι πρόθυμος να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Η αστυνομία και η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε δεν έκαναν κανένα σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης