Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Parisien: Η τρόικα φθάνει στην Αθήνα εν μέσω τεταμένου πολιτικού κλίματος

Le Parisien: Η τρόικα φθάνει στην Αθήνα εν μέσω τεταμένου πολιτικού κλίματος
Η έγκριση και τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων μπορεί να επηρεάσει τη λιγότερο τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ Αθήνας και πιστωτών
Στο τεταμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα κατά την άφιξη των επικεφαλής του κουαρτέτου στην Αθήνα, για την έναρξη των διαπραγματεύσεων του τρίτου προγράμματος διάσωσης, αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», το οποίο, όπως σημειώνεται, οφείλεται στην αντίθεση της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ στους όρους της διάσωσης.
Από την άλλη πλευρά, το κλίμα στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων, που ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας εξελίσσεται ομαλά, με τον γάλλο επίτροπο Οικονομίας, Pierre Moscovici, να σημειώνει σε σημερινή συνέντευξή του ότι «οι διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα υπό καλές συνθήκες συνεργασίας».
Στο άρθρο επισημαίνεται ακόμη ότι παρά τη λιγότερη τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, ίσως να προκύψει ένα επίμαχο θέμα, ήτοι η έγκριση και τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο προκειμένου να εκταμιευθούν τα περίπου 86 δισ. ευρώ του τρίτου προγράμματος διάσωσης, μετά τα δύο πακέτα μέτρων που ψηφίστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες.
Στις ψηφοφορίες αυτές, τονίζεται, αποκαλύφθηκε και η ρήξη στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, καθώς περισσότεροι από 30 βουλευτές του εκ του συνόλου των 149 μελών της Κ.Ο. του κόμματος αρνήθηκαν να εγκρίνουν τα μέτρα αυτά.
Από τότε, ο επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλά ρητά για επιστροφή στη δραχμή και σε μαζικό «όχι» στη λιτότητα από τους Έλληνες, σε σημείο που πολλά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα «κόμμα του όχι» αντιφρονούντων στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, επισημαίνεται ότι αναφέρεται όλο και πιο συχνά το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, κάτι που θα επέτρεπε στον Αλέξη Τσίπρα να πάρει την πλειοψηφία καθώς παραμένει πολύ δημοφιλής στις δημοσκοπήσεις.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης