Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Peugeot – Στα 571 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' 6μηνο του 2015

tags :
Επιστροφή στην κερδοφορία για την Peugeot – Στα 571 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' 6μηνο του 2015
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,9%, στα 28,9 δισ. ευρώ
Στην κερδοφορία επέστρεψε στο πρώτο εξάμηνο του 2015 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot, επιτυγχάνοντας σχεδόν όλους τους στόχους ανάκαμψης που είχε θέσει, αν και προειδοποίησε ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολες συνθήκες στην αγορά στο υπόλοιπο ήμισυ του έτους.
Ειδικότερα, η Peugeot κατέγραψε κέρδη στο καθαρό αποτέλεσμα το α' εξάμηνο του 2015 για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 571 εκατ. ευρώ, έναντι των ζημιών 114 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα στο Παρίσι, ενισχύθηκαν κατά 6,9%, στα 28,9 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Peugeot, Jean-Baptiste de Chatillon, το αδύναμο ευρώ, το μειωμένο κόστος πρώτων υλών και άλλα εποχικά θετικά στοιχεία συνέβαλαν κατά ένα τρίτο στα λειτουργικά έσοδα ύψους 1,08 δισ. ευρώ, για να προσθέσει ωστόσο ότι οι συνθήκες αναμένεται να γίνουν πιο δύσκολες.
Μεταξύ των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία είναι η επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα, όπου η εταιρεία εκτιμά ότι η ανάπτυξη της αγοράς θα είναι μόλις 3% στο σύνολο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης