Τελευταία Νέα
Διεθνή

L’ Humanite: Η μάχη κόντρα στη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία άρχισε

tags :
L’ Humanite: Η μάχη κόντρα στη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία άρχισε
Αναμένεται μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, όπως με τα 14 αεροδρόμια που αναμένεται να περάσουν στη Fraport
Στην επιστροφή της τρόικας μετά από ένα χρόνο στην Ελλάδα αναφέρεται άρθρο της γαλλικής εφημερίδας L’ Humanite, που προϊδεάζει για ακόμα πιο δύσκολες μέρες.
Υποστηρίζει, χαριτολογώντας ότι στην Ελλάδα δεν λένε πια «τρόικα», αλλά «θεσμοί», οι οποίοι είναι τέσσερις καθώς δίπλα στην Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, προστέθηκε και ο ESM.
Οι θεσμοί, λοιπόν, έφτασαν χωρίς πολύ θόρυβο στην Αθήνα, που υποφέρει μετά από πέντε χρόνια λιτότητας, αλλά δεν εξέφρασαν και τη λύπη τους.
Ξέρουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι από έναν πληθυσμό που απέρριψε με το δημοψήφισμα ένα σχέδιο των δανειστών, το οποίο τελικά επιβλήθηκε μέσα από τεράστια πίεση και εκβιασμούς.
Αν οι ελληνικές αρχές μέσα πέρασαν υποχρεωτικά πολύ δύσκολους νόμους, που μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικοί, οι διαπραγματεύσεις τώρα θα συνεχιστούν με στόχο να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να πληρώσει τους πιστωτές της.
Αλλά και τα 3 δις. ευρώ προς την ΕΚΤ.
Τα περιθώρια είναι στενά και οι πιθανότητες να αντιδράσει ο ελληνικός λαός είναι λίγες και εξαρτώνται από την αλληλεγγύη που θα έχει από άλλους λαούς και από μία ευνοϊκή αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη.
Οι Ευρωπαίοι ολιγάρχες θέλουν να επεκτείνουν τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς, όπως στα 14 αεροδρόμια, που επιδιώκουν να περάσουν στη γερμανική εταιρία Fraport, η πλειοψηφία των μετοχών της οποίας ανήκει στην πόλη της Φρανκφούρτης.
Η Αθήνα θα μπορέσει να εμποδίσει την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ; Η μάχη κόντρα στη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία μόλις άρχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης