Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel με Davutoglou – Στο επίκεντρο τζιχαντιστές και Κούρδοι αντάρτες

Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel με Davutoglou – Στο επίκεντρο τζιχαντιστές και Κούρδοι αντάρτες
Τι είπαν οι δυο πλευρές κατά την επικοινωνία
Τη στήριξή της στη μάχη της Τουρκίας εναντίον του εξτρεμισμού, εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, A. Merkel σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Α. Davutoglou, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Μάλιστα, η κ. Merkel κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας κάλεσε την Άγκυρα να επιδείξει μετριοφροσύνη απέναντι στους Κούρδους αντάρτες.
Από την πλευρά του , ο κ. Davutoglou την ενημέρωσε για τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
«Η Καγκελάριος από την πλευρά της, διαβεβαίωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό για την γερμανική αλληλεγγύη και στήριξη.
Όμως, διευκρίνισε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας στην εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων» τονίζει ο αξιωματούχος του Βερολίνου.
«Η Καγκελάριος υπερθεμάτισε ότι η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους δεν θα πρέπει να σταματήσει, παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες» καταλήγει ο Γερμανός εκπρόσωπος.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία το τελευταίο διάστημα επιχειρεί σε Συρία και Βόρειο Ιράκ, στοχεύοντας θέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης