Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Ικανοποίηση για την έγκριση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα – Έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα

Κομισιόν: Ικανοποίηση για την έγκριση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα – Έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα
«Οι διαπραγματεύσεις του μνημονίου κατανόησης θα πρέπει να προχωρήσουν τώρα το γρηγορότερο δυνατόν», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE
Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θεωρούν ικανοποιητική και έγκαιρη την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο και του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, οι θεσμοί «εργάστηκαν ταχύτατα προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη κοινή αξιολόγηση αυτών των προτάσεων».
«Βάσει αυτής της αξιολόγησης, οι ελληνικές αρχές ενέκριναν και τη δεύτερη δέσμη τεσσάρων μέτρων που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής με τρόπο ικανοποιητικό και έγκαιρο εν γένει», πρόσθεσε.
Μάλιστα, οι πιστωτές της Ελλάδας θεωρούν ότι η έγκριση των προαπαιτουμένων αποτελεί «ένα ακόμη σημαντικό βήμα» προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Ελλάδα στη Σύνοδο της 13ης Ιουλίου, αλλά και προς την «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» που επλήγη μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
Παράλληλα, τόνισαν ότι τα μέτρα υποστηρίχθηκαν από ευρεία πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο, με 230 βουλευτές να τάσσονται υπέρ, έναντι 63 που ψήφισαν κατά και υπογράμμισαν ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς τη χώρα.
«Οι διαπραγματεύσεις του μνημονίου κατανόησης θα πρέπει να προχωρήσουν τώρα το γρηγορότερο δυνατόν», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης