Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Αθήνα και Βερολίνο χρειάζονται έναν μεσολαβητή για να μετριάσουν την οργή που νιώθουν ο ένας για τον άλλο

Guardian: Αθήνα και Βερολίνο χρειάζονται έναν μεσολαβητή για να μετριάσουν την οργή που νιώθουν ο ένας για τον άλλο
Τα δύο κράτη πρέπει να βρουν έναν αμερόληπτο, εξωτερικό μεσολαβητή για να τους βοηθήσει να μετριάσουν την οργή που αισθάνεται το ένα για το άλλο
Στην ανάγκη να εξευρεθεί ένας μεσολαβητής που θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Αθήνας και του Βερολίνου αναφέρεται άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».
Στο Βερολίνο υπάρχει μια υστερία, με τον γερμανικό πολιτικό λόγο να εμφορείται από συναισθηματισμούς, κάτι που πρέπει να σταματήσει, όπως σημειώνει υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος της χώρας.
Ωστόσο, η Γερμανία δεν μπορεί να ανακτήσει την ψυχραιμία της μέχρι να μειωθεί η οργή που νιώθει έναντι της Ελλάδας, την οποία θεωρεί ως τον ένοχο εταίρο στον γάμο τους στην Ευρωζώνη.
Για να γίνει αυτό, σημειώνει ο αρθρογράφος της «Guardian», και τα δύο κράτη πρέπει να βρουν έναν αμερόληπτο, εξωτερικό μεσολαβητή για να τους βοηθήσει να μετριάσουν την οργή που αισθάνεται το ένα για το άλλο.
Σε μια δομημένη ρύθμιση, τύπου θεραπείας, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των δύο πλευρών θα μπορέσουν τελικά να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να δημιουργήσουν ένα κοινό όραμα για να βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης