Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις μεταρρυθμίσεις - κλειδιά, παρά το σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ

El Pais: Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις μεταρρυθμίσεις - κλειδιά, παρά το σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Τσίπρας μείωσε κατά τρεις τους αντάρτες βουλευτές του, μετά την προσπάθειά του να τους ανακαλέσει στην τάξη
Στην έγκριση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων από το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα, με τους αντάρτες βουλευτές, αναφέρεται δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais».
Όπως σημειώνεται, πριν από την ψηφοφορία ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακάλεσε στην τάξη τους απείθαρχους βουλευτές του κόμματός του και μετά τις εκκλήσεις για ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, τους επέκρινε ότι ενώ εκφράζουν αντιρρήσεις, δεν προσφέρουν εναλλακτικές προτάσεις.
Πολλοί υπουργοί σημειώνουν ότι μια ρήξη μέσα στο κόμμα είναι αναπόφευκτη, ενώ και η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα είναι δύσκολο να αποφευχθούν νέες εκλογές, με κάποια ελληνικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ως πιθανές ημερομηνίες αυτές της 13ης ή της 20ής Σεπτεμβρίου.
Βεβαίως, σημειώνεται στο άρθρο, αυτό που θα ακολουθήσει, θα είναι ένας νέος γύρος αστάθειας για τη χώρα.
Ύστερα από μερικές ημέρες διακριτικής κριτικής, με μοναδική κίνηση τον μερικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο έλληνας πρωθυπουργός πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τους απείθαρχους βουλευτές του κόμματός του ότι κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της υπογραφής τους, χωρίς να προτείνουν βιώσιμες εναλλακτικές προτάσεις σε αυτό που ονομάζουν ως πραξικόπημα, το οποίο επιβάλλεται από τους εταίρους.
Στη χθεσινή ψηφοφορία, επισημαίνεται, ο έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να μειώσει κατά τρεις τους αντάρτες βουλευτές του κόμματός του, με έναν εξ αυτών να είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Στο άρθρο τονίζεται ακόμη ότι η στήριξη εκ μέρους της αντιπολίτευσης των μέτρων, αποτέλεσε εγγύηση για την έγκριση των μεταρρυθμίσεων.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης