Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, προτού λάβει χρηματοδότηση

tags :
CNN Money: Τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, προτού λάβει χρηματοδότηση
Οι πολλές δοκιμασίες της Ελλάδας, προτού «διασωθεί», σύμφωνα με το CNN Money
Μπορεί οι πιστωτές και η ελληνική κυβέρνηση να συμφώνησαν σε ένα νέο πακέτο διάσωσης, ύψους 86 δισ. ευρώ, για την Ελλάδα, ωστόσο η τελευταία πρέπει να κάνει πολλά βήματα, προτού καταφέρει τελικά να «διασωθεί», επισημαίνει σε δημοσίευμα του, το αμερικανικό CNN Money.
Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, με τους πιστωτές να παρακολουθούν στενά το νομοθετικό έργο της ελληνικής Βουλής.
Εφόσον οι μεταρρυθμίσεις εγκριθούν, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει στη συνέχεια να διαπραγματευτεί τις λεπτομέρειες για το πακέτο διάσωσης και το χρονοδιάγραμμα αποδέσμευσης και αποπληρωμής του.
Η συμφωνία για το τρίτο πακέτο πρέπει να επιτευχθεί έως τις 20 Αυγούστου, οπότε και η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρώσει δόση 3,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, ώστε να διασφαλίσει την παρουσία της στη ζώνη του ευρώ.
Το ζήτημα είναι ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ανησυχούν ιδιαίτερα για το νέο δάνειο, καθώς θα προέλθει από τον ευρωπαϊκό ταμείο έκτακτης χρηματοδότησης.
Το χρέος της Ελλάδας έχει ήδη αγγίξει τα 312 δισ. ευρώ, με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης να έχουν έκθεση στο ελληνικό χρέος, από την πλουσιότερη στην φτωχότερη.
Για αυτό και σε πολλές χώρες υπάρχουν ενστάσεις για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, υποστηρίζει το CNN Money, καθώς πρόκειται για τα λεφτά των πολιτών.
Μάλιστα την μεγαλύτερη έκθεση στην ελληνική κρίση έχει η Γερμανία, περίπου 70,5 δισ. ευρώ ή περίπου 872 ευρώ ανά κάτοικο και η Γαλλία, με 52 δισ. ευρώ ή 789 ευρώ ανά κάτοικο.

greek bailout debt update

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης