Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Citigroup θα αποζημιώσει με 700 εκ. δολάρια πελάτες της για λανθασμένες χρεώσεις των καρτών τους

tags :
Η Citigroup θα αποζημιώσει με 700 εκ. δολάρια πελάτες της για λανθασμένες χρεώσεις των καρτών τους
Άλλα 136 εκ. δολάρια καλείται να καταβάλει η JPMorgan για παρόμοιους λόγους
Η Citigroup διατάχθηκε να πληρώσει 700 εκατομμύρια για να ανακουφίσει πελάτες που χρεώθηκαν με παράνομα ποσά, όπως αναφέρει το Γραφείο Προστασίας Καταναλωτών των ΗΠΑ στο Reuters.
Συγκεκριμένα, περίπου 7 εκατομμύρια λογαριασμοί πελατών επηρεάστηκαν από «πρακτικές» της Citibank, που περιλαμβάνουν χρεώσεις στους πελάτες για υπηρεσίες που δεν έλαβαν.
Η παραποίηση της Citibank ανά λογαριασμό ήταν 14,95 δολάρια, ενώ θα πληρώσει και 35 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα στο Γραφείο Προστασία Καταναλωτών και άλλα τόσα στο Ελεγκτικό Γραφείο Νομίσματος.
Η Citi θα αναλάβει το κόστος που σχετίζεται με αυτές τις συμφωνίες, ενώ δεν είναι η μοναδική μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ, που οι πρακτικές της στο θέμα των καρτών είναι υπό διερεύνηση.
Οι αρχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών, ανέφεραν νωρίτερα τον Ιούλιο, ότι η JPMorgan Chase & Co  θα πληρώσει 136 εκατομμύρια δολάρια και θα μεταρρυθμίσει το σύστημα χρέωσης των πιστωτικών καρτών της.
Η JPMorgan κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιεί την ρομπό – υπογραφή και άλλες απαξιωτικές μεθόδους, όταν πελάτες χρεώθηκαν με ποσά που δεν τους αναλογούσαν και είχαν ανακριβή πληροφόρηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης