Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς short selling το ADR της Εθνικής στο NYSE έως αύριο – 30 ημέρες περιθώριο για reverse split

Χωρίς short selling το ADR της Εθνικής στο NYSE έως αύριο – 30 ημέρες περιθώριο για reverse split
Σε απαγόρευση του short selling στο ADR της Εθνικής στο New York Stock Exchange προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές
Οι μεγάλες τελευταίες αναταράξεις στο ADR της Εθνικής που διαπραγματεύεται στο New York Stock Exchange λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα με το κλείσιμο των τραπεζών και του ελληνικού χρηματιστηρίου, οδήγησε τις αρχές της αμερικανικής αγοράς σε απαγόρευση του short selling για το συγκεκριμένο επενδυτικό προϊόν.
Η απαγόρευση του short selling θα ισχύσει έως αύριο το μεσημέρι στις 15:00 ώρα Ελλάδος, δηλαδή έως την προσυνεδρίαση του NYSE.
Θυμίζουμε το ADR της Εθνικής δίνει «μάχη» διακράτησης του ορίου του 1 δολαρίου, ενώ την Παρασκευή έκλεισε στα 0,9950 δολάρια με ισχυρή πτώση 8,70%.
Σήμερα στην προσυνεδρίαση διαπραγματεύεται στα 1,05 δολάρια με άνοδο 5,56%, ενώ έχουν διακινηθεί 28.900 τεμάχια, πολύ λίγα για τους συνήθεις όγκους του.
Σημειώνουμε ότι αν το ADR διατηρηθεί κάτω από το 1 δολάριο για 30 ημέρες διαπραγμάτευσης, τότε από τη διοίκηση του NYSE δίνεται προθεσμία 10 ημερών για να υπάρξει απόφαση, είτε για reverse split, είτε για μπει στην κατηγορία των penny stocks, όπου διαπραγματεύονται και τα ADR των υπολοίπων ελληνικών τραπεζών.
Έχει χαμηλό 52 εβδομάδων στα 0,8526 δολάρια και υψηλό στα 3,96 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης