Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (SPD): Δεν ήταν συνετό από την Γερμανία να υποβάλλει σχέδιο προσωρινής εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ

Gabriel (SPD): Δεν ήταν συνετό από την Γερμανία να υποβάλλει σχέδιο προσωρινής εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ
Γνώριζα μόνο σε γενικές γραμμές την πρόταση του Schaeuble, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας
«Μη συνετή» χαρακτηρίζει την ιδέα για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, την οποία πρότεινε η γερμανική πλευρά στις διαπραγματεύσεις, ο Sigmar Gabriel, αντικαγκελάριος της Γερμανίας και επικεφαλής του SPD.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ZDF και θα μεταδοθεί αύριο, απορρίπτει τη δήλωση του W. Schaeuble ότι η πρόταση για «προσωρινό Grexit» υπεβλήθη σε συνεννόηση με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
O Gabriel τονίζει πως ο ίδιος ενημερώθηκε για την πρόταση την Τρίτη, ενώ είχε ήδη γίνει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα.
«Ενημερώθηκα από την Merkel την Τρίτη το πρωί σε πολύ γενικές γραμμές.
Ακούμε για αυτό, παρακαλούμε τους ανθρώπους του Schaeuble να μας ενημερώσουν για αυτό και μας ενημερώνουν μόλις το Σάββατο στις 14:54, όταν αυτό βρισκόταν ήδη στις διαπραγματεύσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο γερμανός αντικαγκελάριος.
Ο ίδιος εμφανίστηκε εξοργισμένος με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, σχολιάζοντας πως «η υποβολή της ιδέας ενός προσωρινού Grexit ως γερμανική πρόταση από τη δική μου σκοπιά δεν ήταν συνετή».
Σημειώνεται ότι στην ίδια συνέντευξη, ο Gabriel φέρεται να απορρίπτει και την κριτική για τον ρόλο της Γερμανίας στην ελληνική κρίση, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, η κριτική ότι η Γερμανία φέρθηκε πολύ σκληρά απέναντι στην Ελλάδα δεν ισχύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης