Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi (πρωθ. Ιταλίας): Ανακοίνωσε μειώσεις και καταργήσεις φόρων από το 2016 και έπειτα

tags :
Renzi (πρωθ. Ιταλίας): Ανακοίνωσε μειώσεις και καταργήσεις φόρων από το 2016 και έπειτα
Την κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας από το 2016, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας
Να προχωρήσει σε μειώσεις και καταργήσεις φόρων από το 2016 και έπειτα υποσχέθηκε σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi.
Ειδικότερα, δεσμεύτηκε να καταργήσει τον φόρο της πρώτης κατοικίας από το 2016 , καθώς και τον φόρο ακίνητης περιουσίας.
Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε μείωση της εταιρικής φορολογίας από το 2017 και της φορολογίας στα προσωπικά εισοδήματα και τις συντάξεις από το 2018.
Χαρακτηριστικά, δεσμεύτηκε «να εργαστεί για πέντε χρόνια για να κάνει μειώσεις φόρων που δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία αυτής της χώρας», προσθέτοντας πως «μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να αυξήσουμε το χρέος για τα παιδιά μας».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, επισημαίνοντας πως απαιτείται να «αλλάξει την ταυτότητά του» και να γίνει γνωστό ως το κόμμα που κόβει τους φόρους, σημειώνοντας πως πάνω από το 80% των ιταλών είναι ιδιοκτήτες των σπιτιών τους.
Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στις πολιτικές λιτότητας που ακολουθεί και επιβάλει η Ε.Ε., χαρακτηρίζοντάς τες «καταστροφικές».
Σημειώνεται, πάντως, ότι η δέσμευση του ιταλού πρωθυπουργού για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα ενδέχεται να τον φέρουν σε σύγκρουση με την Ευρώπη, καθώς και η Ιταλία αντιμετωπίζει ζήτημα με το χρέος της, το οποίο υπερβαίνει το 130% του ΑΕΠ της.
Η ιταλική κυβέρνηση έχει επισημάνει πως το χρέος της χώρας δεν θα μειωθεί με τον ρυθμό που απαιτεί η Ε.Ε., κάτι που ίσως να μην αρέσει στους Ευρωπαίους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης