Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ο W. Schaeuble δεν ήταν ποτέ τόσο δυνατός στη Γερμανία, όσο σήμερα…

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ο W. Schaeuble δεν ήταν ποτέ τόσο δυνατός στη Γερμανία, όσο σήμερα…
Σύμφωνα με την FAZ η ψηφοφορία στην Bundestag δεν αφορούσε μόνο στο μέλλον της Ελλάδας, αλλά και στο μέλλον της καγκελαρίου και της γερμανικής κυβέρνησης
Την εκτίμηση ότι ο Wolfgang Schaeuble, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δεν ήταν ποτέ τόσο δυνατός μέσα στο κόμμα του, όσο είναι σήμερα, διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
Παράλληλα, υποστηρίζει πως η ψηφοφορία την Παρασκευή (17/7) στην Bundestag για την έγκριση των διαπραγματεύσεων για τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, δεν αφορούσε μόνο στο μέλλον της Ελλάδας, αλλά και στο πολιτικό μέλλον της καγκελαρίου και της γερμανικής κυβέρνησης.
Για την FAZ, η Angela Merkel, καγκελάριος της Γερμανίας, επέμεινε σε μία και μοναδική θέση, με την οποία μπορούν να συνταχθεί το Eurogroup, ώστε να επιβληθεί στην Ελλάδα.
Ωστόσο, ο μεγάλος νικητής των διαπραγματεύσεων είναι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, ο οποίος προτάσσοντας ως λύση την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ήτοι το Grexit, κατάφερε δύο σημαντικές νίκες.
Ειδικότερα, ο W. Schaeuble, λειτουργώντας ως ο «κακός της υπόθεσης» κατάφερε να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί ακόμα σκληρότερους όρους στις διαπραγματεύσεις για τα προαπαιτούμενα, αλλά και να συσπειρώσει τους σοσιαλδημοκράτες πίσω από την A. Merkel.
Μάλιστα, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, για την άκαμπτη στάση του εισέπραξε το παρατεταμένο χειροκρότημα των γερμανών συντηρητικών στο κοινοβούλιο, υποδηλώνοντας πως ο W. Schaeuble δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρός μέσα στο κόμμα όσο σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης