Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2007 υποχώρησε το ευρώ έναντι της στερλίνας

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2007 υποχώρησε το ευρώ έναντι της στερλίνας
Οι κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα κράτησαν χαμηλά το ευρώ έναντι της στερλίνας, σε αναμονή και της συνεδρίασης της ΕΚΤ
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2007 υποχώρησε ενδοσυνεδριακά το ευρώ έναντι της στερλίνας, παρά την έγκριση της συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών, από την ελληνική Βουλή.
Ειδικότερα, αυτή την στιγμή (10:45πμ) το ευρώ διαπραγματεύεται στο 0,6973 έναντι της στερλίνας, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει και στο 0,6965.
Οι κοινωνικές αναταραχές που προκλήθηκαν στην Ελλάδα, λόγω του τρίτου μνημονίου, καθώς και οι διαρροές από την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να συγκρατούν τους επενδυτές συναλλάγματος, οι οποίοι άλλωστε αναμένουν και τις αποφάσεις της ΕΚΤ.
Το ΔΣ της ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα, τακτικά, ενώ αναμένεται να αυξήσει και τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες, που ενδεχομένως να δώσει ώθηση στο ευρώ.
Παράλληλα, ενώ η Bank of England κινείται σε μία κατεύθυνση αύξησης των επιτοκίων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, γεγονός που επηρεάζει την επενδυτική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης