Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ο Τσίπρας χάνει το κόμμα του - Θα ξεπεράσει τον σκόπελο της ψηφοφορίας με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης

tags :
Handelsblatt: Ο Τσίπρας χάνει το κόμμα του -  Θα ξεπεράσει τον σκόπελο της ψηφοφορίας με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης
«Στο προοίμιο της κρίσιμης ψηφοφορίας στην ελληνική βουλή ο πρωθυπουργός θα αντικαταστήσει τους “αντάρτες“ υπουργούς», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
«Ο Τσίπρας χάνει το κόμμα του», αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σχετικά με την κρίσιμη ψηφοφορία της συμφωνίας Ελλάδας-πιστωτών στην ελληνική Βουλή.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας απέφευγε μια αντιπαράθεση με την αριστερή πτέρυγα του Σύριζα, ωστόσο τώρα επιβλήθηκε εκ των έξω.
Στη συνέχεια τονίζει πως «οι πολιτικοί παρατηρητές αναμένουν ότι στο προοίμιο της κρίσιμης ψηφοφορίας στην ελληνική βουλή τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός θα αντικαταστήσει τους “αντάρτες“ υπουργούς Λαφαζάνη και Στρατούλη».
Ειδική αναφορά κάνει και στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία χαρακτηρίζει «δύσκολο αντίπαλο» για τον Αλέξη Τσίπρα.
Αναλυτικότερα, τονίζει πως Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία απορρίπτει τις μεταρρυθμίσεις, ενδέχεται να κάνει ότι περνά από το χέρι της, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής, για να ματαιώσει την ψηφοφορία.
Η Handelsblatt προβλέπει πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο της ψηφοφορίας με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης.
Καταλήγει, όμως, υπογραμμίζοντας πως το τι θα γίνει στη συνέχεια παραμένει άγνωστό.
«Η Ελλάδα μοιάζει σήμερα πιο ασταθής από ό,τι στην αρχή της κρίσης. Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε πάντως χθες ούτε την προσφυγή στις κάλπες», σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης