Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χριστοδουλίδης: Ο Τσίπρας πέτυχε να βελτιώσει το κείμενο της συμφωνίας από το Eurogroup προς τη Σύνοδο Κορυφής

Χριστοδουλίδης: Ο Τσίπρας πέτυχε να βελτιώσει το κείμενο της συμφωνίας από το Eurogroup προς τη Σύνοδο Κορυφής
«Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν γύρω στις 6 το πρωί χθες και αφορούσε δύο θέματα επί του κειμένου, το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ και το θέμα των 50 δις.»
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, που έδωσε το παρών στη Σύνοδο Κορυφής μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, μίλησε στο ΡΙΚ και υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι πήρε κάτι καλύτερο απ’ ό,τι αρχικά του έδιναν.
 «Είναι θετικό ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός πέτυχε να βελτιώσει το κείμενο της συμφωνίας το οποίο είχε των χωρών της Ευρωζώνης,  αν δείτε το αρχικό κείμενο, ήταν σαφώς πιο δύσκολο» ανέφερε ο Αναστασιάδης που περιέγραψε και τις εμπειρίες του από τη Σύνοδο.
 «Όταν γίνονται τέτοιες συναντήσεις σε επίπεδο 18 ή 19 που είναι πιο μικρή ομάδα, η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων κρατών στηρίζοντας τις θέσεις μιας χώρας είναι σημαντική συνεισφορά.
Σίγουρα ήταν η Γαλλία, η Ιταλία, ενώ υπήρχαν και κάποιες άλλες χώρες.
 Η ομάδα των χωρών που στήριζαν τις ελληνικές θέσεις άλλαζε ανάλογα και με το θέμα που συζητείτο επί του κειμένου που είδε το φως της δημοσιότητας.
Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν γύρω στις 6 το πρωί χθες και αφορούσε δύο θέματα επί του κειμένου, το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ και το θέμα των 50 δισ.
Ήταν τα θέματα, για τα οποία χρειάστηκε η περισσότερη ώρα για να καταλήξουν σε συμφωνία.
Εκεί υπήρξε συμβιβαστική πρόταση από πλευράς Γάλλου προέδρου.
 Ήταν από τα πρώτα θέματα, που άλλαξαν στο κείμενο που είχε έρθει από τους Υπουργούς Οικονομικών.
 Είχε αλλάξει το Λουξεμβούργο με την Ελλάδα. Το θέμα ήταν το ποσό. Πώς μπορεί να προέλθει ένα τέτοιο ποσό (50 δις) από κρατική περιουσία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης