Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με φόντο το αδιέξοδο των ΗΠΑ για το όριο δανεισμού

Απώλειες στις ασιατικές αγορές με φόντο το αδιέξοδο των ΗΠΑ για το όριο δανεισμού
«Χαιρέτισαν» οι επενδυτές της Ασίας την μη εύρεση συμβιβαστικής λύσης για το όριο δανεισμού των ΗΠΑ, με ραγδαίες ρευστοποιήσεις στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδα στις ασιατικές αγορές. Οι ασιατικές μετοχές κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές είναι περισσότερο ανήσυχοι για μία ενδεχόμενη υποβάθμιση των ΗΠΑ, παρά για μία στάση πληρωμών.
Ειδικότερα, με απώλειες 0,8% έκλεισε στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei στις 10.050 μονάδες, ενώ στο -0,8% και τις 861 μονάδες τερμάτισε ο ιαπωνικός Topix. Στη Σαγκάη, ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 2,34%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,71%.
Την ίδια στιγμή η Χίλαρι Κλίντον, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους εταίρους των ΗΠΑ, αναμένεται να εκφράσει σήμερα στο Χονγκ Κονγκ την πεποίθησή της ότι θα υπάρξει συμφωνία στην Ουάσινγκτον για το αμερικανικό χρέος. Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία το Σαββατοκύριακο για το ζήτημα του ορίου του χρέους προκαλώντας την αρνητική αντίδραση των αγορών τη Ασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης