Τελευταία Νέα
Διεθνή

Noonan (ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας): Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα φέρει τη συμφωνία - «Εντυπωσιακός» ο κ. Τσακαλώτος

Noonan (ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας): Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα φέρει τη συμφωνία - «Εντυπωσιακός» ο κ. Τσακαλώτος
Oι πιθανότητες να επιτευχθεί τελικά συμφωνία ξεπερνούν το 50%
«Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα φέρει τη συμφωνία», δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Michael Noonan, δίνοντας έναν αισιόδοξο τόνο.
Τόνισε μάλιστα ότι οι πιθανότητες να επιτευχθεί τελικά συμφωνία ξεπερνούν το 50%.
Ο ίδιος σχολίασε πως η Ελλάδα φαίνεται να εργάζεται πάνω στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στο Eurogroup, ενώ επεσήμανε πως «κανείς δεν θέλει να πετάξει καλά χρήματα για κακό λόγο».
Παράλληλα, σχολίασε ότι η τραπεζική αργία στην Ελλάδα είναι καταστροφική, καθώς εκτίναξε το κόστος της διάσωσης της χώρας στα ύψη.
Οι άνθρωποι είναι δύσπιστοι στο να δώσουν περαιτέρω χρήματα στην Ελλάδα, σχολίασε ακόμα, φέρνοντας ως παράδειγμα για τον σκεπτικισμό περαιτέρω βοήθειας στη χώρα το γεγονός ότι κανείς δεν αγγίζει τις ελίτ στη χώρα και δεν πληρώνουν φόρους.
Στη συνέχεια, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδα, Ευκλείδη Τσακαλώτο, αν και τόνισε ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν αποτελούσε ουσιαστικό πρόβλημα.
«Προέρχεται από εύπορη οικογένεια, είναι εύπορος και ο ίδιος και φοίτησε στο ίδιος πανεπιστήμιο με τον George Osborne (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας)», ανέφερε για τον Τσακαλώτο ο Noonan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης