Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Με μια πρώτη ματιά ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι όπως ο παλιός

Süddeutsche Zeitung: Με μια πρώτη ματιά ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι όπως ο παλιός
Η μόνη εμφανής διαφορά είναι ότι είναι πιο ήρεμος..΄.
Την άποψη ότι η Ελλάδα αντικατέστησε τον Γ. Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας με έναν…νέο Γ. Βαρουφάκη, διατυπώνει η Süddeutsche Zeitung.
Ειδικότερα, σχολιάζει ότι «με μια πρώτη ματιά, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι όπως ο παλιός».
Ο συντάκτης του κειμένου διευκρινίζει τη θέση του επισημαίνοντας πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει λάβει την ίδια μόρφωση, έχει την ίδια καριέρα και το ίδιο συγγραφικό έργο για την κρίση του ευρώ με τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Παράλληλα, επισημαίνει πως το μόνο εμφανές σημείο στο οποίο διαφοροποιείται με τον έως πρότινος υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας είναι πως διατηρεί πιο ήπια στάση, εμφανίζεται πιο πράος από τον «μοτοσικλετιστή Βαρουφάκη».
Τονίζει πως ο κ. Τσακαλώτος είναι «πιο συμφιλιωτικός, ρεαλιστής, δεν θέλει Grexit αλλά θέλει μια λύση σε συνεννόηση με τους εταίρους».
Στη συνέχεια αναφέρεται και στην οικονομική σχολή που «ακολουθεί», σχολιάζοντας πως είναι κεϋνσιαντιστής, ήτοι υποστηρίζει ότι σε περιόδους ύφεσης ένα κράτος πρέπει να ξοδεύει περισσότερα, ενώ σε καλές περιόδους να κάνει οικονομίες, κάτι που ίσως τον φέρει σε σύγκρουση με τους υπέρμαχους της λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης