Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει σκληρότερες προτάσεις - Ασύλληπτη η ελάφρυνση χρέους, χωρίς μεταρρυθμίσεις

Gabriel: Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει σκληρότερες προτάσεις - Ασύλληπτη η ελάφρυνση χρέους, χωρίς μεταρρυθμίσεις
H Ελλάδα απειλείται πλέον με αφερεγγυότητα, προειδοποίησε ευθέως την κυβέρνηση ο Γερμανός αντικαγκελάριος
Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα πως πρέπει να είναι έτοιμη να αποδεχθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες εάν επιθυμεί τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης απέστειλε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, S. Gabriel.
Σε δηλώσεις του για το ελληνικό ζήτημα, ο αντικαγκελάριος τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν μόνο αν το πλαίσιο αποδέχεται τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές συζήτησης.
Οι αιχμές του Γερμανού αντικαγκελάριου προς την Ελλάδα ήταν σαφείς, καθώς τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση διέκοψε τις συζητήσεις όταν η Ευρώπη είχε διάθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Όπως διεμήνυσε ο Gabriel, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ θα πρέπει να παρουσιάσει προτάσεις που ξεπερνούν όσα έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα, δηλαδή θα πρέπει να καταθέσει ακόμη πιο σκληρές προτάσεις.
Ο Γερμανός αντικαγκελάριος έσπευσε να βγάλει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης το μείζον ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, εάν η Ελλάδα δεν λάβει μέτρα.
Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι ασύλληπτη, εάν δεν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, τόνισε χαρακτηριστικά.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν μια απόρριψη των κανόνων λειτουργίας της Ευρωζώνης, εξήγησε ο Gabriel.
"Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα και οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει να είναι έτοιμες για ανθρωπιστική βοήθεια", σημείωσε, για να προειδοποιήσει πως η Ελλάδα απειλείται πλέον με αφερεγγυότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης