Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η ιστορική και συναισθηματική σημασία του ΌΧΙ για τους Έλληνες

tags :
CNBC: Η ιστορική και συναισθηματική σημασία του ΌΧΙ για τους Έλληνες
Η επίκληση στο συναίσθημα του Έλληνα, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Στο ιστορικό και συναισθηματικό φορτίο που μεταφέρει η λέξη «Όχι» για τους Έλληνες, αναφέρεται με δημοσίευμά του, το αμερικανικό CNBC.
Ειδικότερα, τονίζει πως ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας το «Όχι» δεν υιοθέτησαν απλώς έναν τρόπο να απορρίψουν την πρόταση των δανειστών, αλλά και ένα τρόπο να επικαλεστούν το συναίσθημα του Έλληνα, την ιστορική μνήμη και τον πατριωτισμό.
Στη συνέχεια το CBNC επισημαίνει ότι στις 18 Οκτωβρίου 1940 ο ιταλικός στρατός απέστειλε τελεσίγραφο στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ιωάννη Μεταξά, να αποφασίσει αν η χώρα θα γίνει προτεκτοράτο ή αν θα δεχθεί επίθεση.
Ο Μεταξάς τότε αρνήθηκε, με την λέξη «Όχι» να συμπυκνώνει την φράση που απεύθυνε στα γαλλικά, «τότε έχουμε πόλεμο».
Ο ιταλός στρατός τότε επιτέθηκε στην Ελλάδα, με τους Έλληνες να αντιστέκονται σθεναρά και τον Winston Churchill να προβαίνει στην ιστορική δήλωση: «πρέπει να λέμε όχι ότι οι Έλληνες πολεμάνε ως ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμάνε σαν Έλληνες».
Ακόμα και σήμερα, η 28η Οκτωβρίου γιορτάζεται ως η ημέρα του «Όχι», ημέρα τιμής της ελληνικής αντίστασης και της μάχης κατά των φασιστών, τονίζει το CNBC.
Με το να υιοθετεί το «Όχι» ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει μια αναγωγή στην εποχή της ηρωικής αντίστασης των Ελλήνων απέναντι σε μια άδικη, ξένη δύναμη.
Μια αναγωγή που ενδέχεται να τον βοηθήσει να λάβει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που ενδέχεται ωστόσο να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης