Τελευταία Νέα
Διεθνή

Les Echos: Ρήγμα μεταξύ των πιστωτών έναντι της Ελλάδας - Πού οφείλεται η αλλαγή στάσης του Hollande

Les Echos: Ρήγμα μεταξύ των πιστωτών έναντι της Ελλάδας - Πού οφείλεται η αλλαγή στάσης του Hollande
Ο γάλλος πρόεδρος φοβάται τη διάλυση της Ευρωζώνης και σε περίπτωση ενός Grexit θα ρίξει το φταίξιμο στη Γερμανία, σημειώνεται
Στο ρήγμα που έχει επέλθει μεταξύ των πιστωτών και ειδικότερα στην αλλαγή στάσης του γάλλου προέδρου Francois Hollande έναντι της Γερμανίας στο θέμα της Ελλάδας αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Les Echos».
Στο άρθρο σημειώνεται ότι αν και συχνά η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, έχει γίνει στόχος κριτικής ότι συστηματικά έχει καθυστερήσει να παρέμβει σε σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια της κρίσης, με αποτέλεσμα αυτή να έχει επιδεινωθεί, αυτή την φορά θα μπορούσε να υπάρξει κριτική και έναντι του γάλλου προέδρου, Francois Hollande.
Όπως επισημαίνεται, την Τετάρτη, για πρώτη φορά από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, τον Φεβρουάριο, κράτησε σαφείς αποστάσεις και μάλιστα δημοσίως από τη γερμανίδα καγκελάριο, κάνοντας έκκληση για την άμεση επίτευξη μιας συμφωνίας πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα την Κυριακή.
Σε μια ομιλία του, με έναν ιδιαίτερα ασυνήθιστο οξύ τόνο, ο γάλλος πρόεδρος αποκήρυξε «τις βίαιες ρήξεις» και τις «αδιάλλακτες δηλώσεις», τονίζοντας ότι «η Γαλλία μάχεται, δεν δέχεται βέτο», εκφράζοντας την ενόχλησή του για τη σκληρότητα της Γερμανίας.
Καθώς τώρα το Βερολίνο φαίνεται να οδηγεί την κατάσταση προς την πτώση της ελληνικής κυβέρνησης, αρνείται να κάνει ένα δώρο στον Τσίπρα, όπως σημειώνει η Les Echos, καθώς αυτός ανακοινώνει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και ζητώντας μια ψήφο υπέρ του «όχι» και εναντίον του εκβιασμού των Ευρωπαίων.
Ο Hollande, σημειώνεται, αυτό που φοβάται περισσότερο από τη γερμανίδα καγκελάριο Merkel, είναι μια διάλυση της Ευρωζώνης.
Τουλάχιστον, αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, τονίζεται, θα έχει τον χρόνο να στείλει σημάδι για τις καλές προθέσεις τους έναντι της Αθήνας ενώ θα μπορέσει πιο εύκολα να ρίξει το φταίξιμο στη Γερμανία.
Βεβαίως, αυτό μπορεί να προκαλέσει μια επικίνδυνη ρήξη με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης