Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κούγκι στις αγορές δεν ήρθε – Ο… Αρμαγεδώνας αναβλήθηκε - Το επενδυτικό σύστημα είχε προεξοφλήσει

Το Κούγκι στις αγορές δεν ήρθε – Ο… Αρμαγεδώνας αναβλήθηκε - Το επενδυτικό σύστημα είχε προεξοφλήσει
Επιτυχημένο το crash test για το διεθνές επενδυτικό σύστημα με φόντο την… εκτροπή της Ελλάδας – Οι αγορές είχαν προεξοφλήσει τα χειρότερα
Δεν δικαιώθηκαν όσοι ανέμεναν καταστροφή και… Αρμαγεδώνα για όλο το διεθνές επενδυτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα αυτή την εβδομάδα, με φόντο τις δυσμενείς εξελίξεις με την… εκτροπή της Ελλάδας και τη μη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ.
Αντιθέτως, οι διεθνείς αγορές έχουν δείξει σημαντικές αντοχές, πρωτοφανείς θα λέγαμε για το «μέγεθος» μιας τέτοιας εξέλιξης, πόσο μάλλον αν θυμηθούμε τα φαινόμενα ντόμινo του Οκτωβρίου του 2008, με τη χρεοκοπία της Lehman Brothers.
Άλλοι καιροί βεβαίως τότε, καθώς το σύστημα ήταν «παρθένο» από τέτοιες καταστάσεις, εντελώς απροετοίμαστο και χωρίς άμυνες!
Τώρα, η χρεοκοπία της Ελλάδος, η πρώτη από το 2001 και η πρώτη ανεπτυγμένης χώρας, ασφαλώς και είναι μια… αχαρτογράφητη περιοχή για το διεθνές σύστημα, το οποίο όμως, όπως εκ του αποτελέσματος διαπιστώνεται, είχε λάβει μέτρα.
Η Ευρώπη λοιπόν αλλά και οι υπόλοιπες αγορές έδειξαν ότι έχουν θωρακίσει τα… συστήματά τους, αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο.
Και τούτο, διότι η χρεοκοπία της Ελλάδας, δεν είναι «ολοκληρωμένη» καθώς δεν έχει «κλειδώσει» η φυγή από το ευρώ…
Η τρέχουσα εβδομάδα λοιπόν είναι το απόλυτο… crash test και η μητέρα των… μαχών για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η πιο καθοριστική και κρίσιμη από τον Οκτώβριο του 2008 και τη χρεοκοπία της Lehman Brothers!

Η κίνηση των δεικτών

Ο δείκτης DAX λοιπόν της Φρανκφούρτης, που είναι το σημαντικότερο χρηματιστήριο της Ευρωζώνης τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 3,56%, την Τρίτη 20 Ιουνίου έχασε 1,25%, ενώ χθες Τετάρτη είχε αντίδραση 2,15%.
Ο CAC 40 στο Παρίσι τη Δευτέρα έκλεισε με πτώση 3,74%, την Τρίτη είχε απώλειες 1,63%, ενώ χθες Τετάρτη αντέδρασε σε ποσοστό 1,94%.
Στη Wall Street ο Dow Jones τη Δευτέρα έκλεισε με πτώση 1,95%, την Τρίτη είχε οριακά κέρδη 0,13%, ενώ χθες Τετάρτη έκλεισε με άνοδο 0,79%.
Ο δείκτης των δεικτών, ο S&P 500 τη Δευτέρα έκλεισε με απώλειες 2,09%, την Τρίτη ενισχύθηκε κατά 0,27% και την Τετάρτη είχε άνοδο 0,69%.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι κάθε άλλο παρά… βιβλική καταστροφή έχει γίνει στις αγορές από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ακυρώνοντας τα επιχειρήματα… εκβιασμού κάποιων που ανέμεναν… Κούγκι (και) στις αγορές, ώστε να ασκήσουν περαιτέρω πίεση.

Πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, 13:30 μ.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης