Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eckardt (Πράσινοι - Γερμανία): Ζητά δράση για την Ελλάδα από τη Merkel – Χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους

Eckardt (Πράσινοι - Γερμανία): Ζητά δράση για την Ελλάδα από τη Merkel – Χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους
Η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη ανεξάρτητα του δημοψηφίσματος, τόνισε η επικεφαλής της Κ.Ο. των Πρασίνων
Να αναλάβει περισσότερες ευθύνες για την Ελλάδα κάλεσε τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, Katrin Göring-Eckardt, η οποία άσκησε δριμεία κριτική στην παθητική στάση που τηρεί η γερμανική κυβέρνηση στο θέμα της Ελλάδας.
Η Eckardt, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ζήτησε από τη Merkel να ηγηθεί της λύσης που θα βγάλει την Ελλάδα και να εγκαταλείψει την παθητική στάση της.
«Η καγκελάριος έμεινε πολύ καιρό εκτός», σημείωσε και πρόσθεσε πως «τώρα πρέπει να ηγηθεί».
Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της, επισήμανε, για να συμπληρώσει ότι η Αθήνα έχει ανάγκη από περαιτέρω οικονομική βοήθεια, γι' αυτό τον λόγο «θα πρέπει η Merkel να επιβληθεί στη διεθνή σκηνή, αλλά και το δικό της κόμμα».
«Οι πιστωτές της Αθήνας πρέπει να φροντίσουν να της δώσουν μερικά χρόνια χρόνο», υπογράμμισε, ενώ εκτίμησε ότι η Ελλάδα χρειάζεται αυτή την υποστήριξη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα αποτελούσε τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα και το σύνολο της ευρωζώνης, σημείωσε και πρόσθεσε ότι μόλις η πρώτη χώρα εγκαταλείψει το ευρώ, θα υπάρξει περαιτέρω αποσύνθεση.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε η Katrin Göring-Eckardt, θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους, αν και δεν διευκρίνισε τι είδους βοήθεια μπορεί να είναι αυτή.
«Θα μπορούσε να χρειαστεί να δώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα. Η κοινωνική κατάσταση (στη χώρα) είναι δραματική», εξήγησε.
Παράλληλα ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει μια νέα αρχή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «με ενοχλεί η άρνηση να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είναι αυτονόητες για μια αριστερή κυβέρνηση».
«Η Αθήνα θα έπρεπε να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες, να φορολογήσει πιο σκληρά τους πλούσιους και να περιορίσει τα προνόμια της εκκλησίας», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης