Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Στα πρόθυρα της οριστικής κατάρρευσης βρίσκεται η Ελλάδα - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

tags :
CNN Money: Στα πρόθυρα της οριστικής κατάρρευσης βρίσκεται η Ελλάδα - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις
Στα πρόθυρα της οριστικής κατάρρευσης βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN Money, το οποίο κάνει αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση χρέους.
Επισημαίνει, ωστόσο, πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, είναι έτοιμος να εγκρίνει το πρόγραμμα που απέρριψε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο και αυτή η κίνηση δεν μπορεί να διορθώσει την κρίση σύντομα.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι σήμερα λαμβάνει χώρα άλλο ένα κρίσιμο Eurogroup, όμως οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα αναμένεται να συνοδεύονται από περαιτέρω και σκληρότερα μέτρα για την Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ η Ελλάδα νοείται πλέον ως χρεοκοπημένη χώρα, παρότι τεχνικά η οφειλή της στο ΔΝΤ θεωρείται ληξιπρόθεσμη, ωστόσο οι αγορές φαίνεται να αντιδρούν ψύχραιμα.
Το CNN Money τονίζει επικαλείται πάντως δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων ότι η πόρτα για την Ελλάδα παραμένει ανοιχτή, ενώ αμφισβητείται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο προγραμματίζεται για τις 5 Ιουλίου.
Αν τελικά το δημοψήφισμα πραγματωθεί, τα δύο αποτελέσματα φέρνουν δύο διαφορετικά σενάρια, κατά το CNN Money.
Με «Όχι» θα σημειωθεί χάος, ενδεχομένως δε και έξοδο της χώρας από το ευρώ και ενδεχόμενη επιστροφή στο ευρώ, ενώ σε περίπτωση «Ναι», αναμένεται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων.
Παράλληλα, τονίζει το δημοσίευμα, στις 20 Ιουλίου η Ελλάδα οφείλει να αποπληρώσει άλλο ένα μεγάλο ποσό, αυτή την φορά την ΕΚΤ, η οποία συνεδριάζει σήμερα (1/7) για τον ELA στις ελληνικές τράπεζες.
Τέλος, καταλήγει το CNN Money, οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν κλειστές και τα capital controls σε εφαρμογή, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε τεράστια ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης