Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Lew με Dijsselbloem, Sapin και Padoan – Στο επίκεντρο η Ελλάδα

tags :
Επικοινωνία Lew με Dijsselbloem, Sapin και Padoan – Στο επίκεντρο η Ελλάδα
Να υπάρχει ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός τόνισε ο Αμερικανός υπουργός
Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για την Ελλάδα είχε σήμερα το απόγευμα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Jack Lew, με στόχο την αποτροπή του ελληνικού ατυχήματος.
Ο Αμερικανός υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, P.C. Padoan και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, M. Sapin.
Kατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο J. Lew «σημείωσε τη σημασία που έχει να γίνουν συνεπή αναγκαία βήματα για να διατηρηθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα» και πρόσθεσε ότι όλα τα μέρη στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος πρέπει να εργαστούν ώστε να επιτευχθεί ένας "ρεαλιστικός συμβιβασμός.
«Είναι προς το συμφέρον όλων των μερών και της παγκόσμιας οικονομίας η Ελλάδα και οι πιστωτές της να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας λύσης η οποία θα βάλει την Ελλάδα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης» εξήγησε και πρόσθεσε ότι η δουλειά που πρέπει να γίνει περιλαμβάνει τη συζήτηση για τις δεσμεύσεις για νέες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και έναν δρόμο ώστε το χρέος (της) να γίνει βιώσιμο (...) με έναν ρεαλιστικό συμβιβασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης