Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απαγόρευση του short selling στο ADR της Εθνικής και στον Global X FTSE Greece 20 ETF στη Wall Street

Απαγόρευση του short selling στο ADR της Εθνικής και στον Global X FTSE Greece 20 ETF στη Wall Street
Σε απαγόρευση του short selling για το ADR της Εθνικής αλλά και του Global X FTSE Greece 20 ETF που διαπραγματεύονται στη Wall Street προχώρησε η αμερικανική εποπτική αρχή
Σε απαγόρευση του short selling για το ADR της Εθνικής αλλά και του Global X FTSE Greece 20 ETF που διαπραγματεύονται στη Wall Street προχώρησε σήμερα η αμερικανική εποπτική αρχή, με στόχο να «περιφρουρήσει» μερικώς τις αναταράξεις.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει φέρει σοκ σ’ όλα τα χρηματιστήρια, στις αγορές ομολόγων αλλά και μετοχών, ενώ έχει οδηγήσει και σε αναστολή διαπραγμάτευσης ορισμένων – ελληνικών συμφερόντων – επενδυτικών προϊόντων.
Η απαγόρευση του short selling στο ADR της Εθνικής έγινε για να αποτρέψει ακραίες διακυμάνσεις και μεταβολές, καθως χθες δέχτηκε τρομερές πιέσεις, ενώ στο φινάλε έκλεισε με απώλειες 23,95% στα 23,97% δολάρια.
Σήμερα όμως ανακάμπτει σε ποσοστό 10%!
Και όλα αυτά, παρ’ ότι η μετοχή της Εθνικής στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι εκτός διαπραγμάτευσης, καθώς δε δουλεύει όλη η αγορά.
Ασάφεια επικρατεί στα ADR των υπόλοιπων ελληνικών εταιρειών και τραπεζών που διαπραγματεύονται στη Wall Street.
Θυμίζουμε ότι σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Λουξεμβούργου αποφάσισε την αναστολή των διαπραγματεύσεων των ελληνικών ομολόγων και μετοχών, στο χρηματιστήριο της χώρας.
Ειδικότερα, αποφάσισε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση των ελληνικών στοιχείων, «με γνώμονα το συμφέρον των αρμονικών ευρωπαϊκών συναλλαγών».
Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό, για το ορισθέν χρονικό διάστημα των κεφαλαιακών περιορισμών, ήτοι, με τα έως τώρα δεδομένα, ως τις 6 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης