Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδονται τα περί έκτακτης Συνόδου την Τετάρτη - Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν έχει συγκληθεί Σύνοδος

Διαψεύδονται τα περί έκτακτης Συνόδου την Τετάρτη - Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν έχει συγκληθεί Σύνοδος
Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα κρίνεται η τηλεφωνική επικοινωνία της Καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama
Διαψεύδονται τα σενάρια περί διεξαγωγής έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη 1 Ιουλίου, τα οποία μετέδωσε το γερμανικό κρατικό κανάλι.
Δεν έχει συγκληθεί καμία έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, διαμηνύει ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Νωρίτερα, όπως μετέδιδε το γερμανικό δίκτυο ZDF, έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. για την Ελλάδα ενδέχεται να συγκαλέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk την Τετάρτη 1η Ιουλίου.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι σε εξέλιξη έντονες διαβουλεύσεις σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Βερολίνο, ενώ αύριο Δευτέρα θα συνεδριάσουν τα υπουργικά συμβούλια της γαλλικής και της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα.
Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα κρίνεται η τηλεφωνική επικοινωνία της Καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και συμφώνησαν ότι είναι «καθοριστικά σημαντικό» να σημειωθούν προσπάθειας για έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος πιέζει όλο το προηγούμενο διάστημα για αμοιβαία επωφελή λύση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές.
Δεν αποκλείεται η παρέμβαση Obama να παίξει καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης