Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mann (ΟΟΣΑ): Οι αγορές δεν είναι προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο Grexit

Mann (ΟΟΣΑ): Οι αγορές δεν είναι προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο Grexit
Μεγάλους κραδασμούς αναμένεται να υποστούν από σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Την εκτίμηση ότι οι αγορές δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν τις επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο Grexιτ, διατύπωσε η Catherine Mann, επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ.
Ειδικότερα, σε σχόλιό της στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», ανέφερε πως «οι αγορές δεν έχουν προετοιμαστεί για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», υποδηλώνοντας ότι δεν είναι έτοιμες να απορροφήσουν τους μεγάλους κραδασμούς, που θα δεχτούν.
Το σχόλιο της οικονομολόγου έρχεται καθώς το Grexit φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Eurogroup και την απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
"Η ανάκαμψη στην Ευρώπη είναι ακόμη εύθραυστη και επομένως εξαρτάται από κάθε κατάσταση που ενέχει έναν κίνδυνο. Προκειμένου να την παγιώσουμε (την ανάκαμψη) πρέπει να άρουμε κάθε αβεβαιότητα" τόνισε η ίδια.
Ερωτηθείσα σχετικά με το αν οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι προετοιμασμένες για τα χειρότερα, δηλαδή μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η Μαν απάντησε ότι "εδώ και κάποιο καιρό, συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος, σαν ο πληθωρισμός ή η μεταβλητότητα (των ξένων νομισμάτων) να μη μπορούν να συμβούν".
"Επομένως εάν με ρωτάτε εάν είναι έτοιμες για αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, σας απαντώ πως όχι: δεν έχουν προβλέψει, στις εκτιμήσεις τους, κανέναν κίνδυνο" υπογράμμισε η ίδια προτού προσθέσει:
"Οι αγορές δεν είναι έτοιμες".
Εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη "θα είχε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσει, όπως το να εισαγάγει ένα ανεξάρτητο νόμισμα και να βρεθεί αντιμέτωπη με μία πολύ αβέβαιη συναλλαγματική ισοτιμία".
Ωστόσο, η οικονομολόγος επιβεβαίωσε ότι "οι Έλληνες πολίτες έχουν ήδη κάνει τους υπολογισμούς τους και για αυτό το λόγο επιθυμούν να παραμείνουν στην ευρωζώνη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης