Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ ζήτησε ο Cameron – Δεν διαπραγματεύονται οι θεμελιώδεις αρχές απαντά ο Tusk

Αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ ζήτησε ο Cameron – Δεν διαπραγματεύονται οι θεμελιώδεις αρχές απαντά ο Tusk
Όπως τόνισε στη Σύνοδο Κορυφής «χρειάζεται μια νέα συμφωνία προκειμένου να κρατήσει τη χώρα του ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αλλαγή στις συνθήκες οι οποίες αποτελούν τη βάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητεί ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου David Cameron, προκειμένου να παραμείνει η χώρα του στην Ένωση.
Όπως τόνισε στο δείπνο εργασίας της Συνόδου Κορυφής το βράδυ της Πέμπτης (25/6) «χρειάζεται μια νέα συμφωνία προκειμένου να κρατήσει τη χώρα του ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Οι θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ δεν είναι διαπραγματεύσιμες και δεν είναι «προς πώληση», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, καλώντας τον Βρετανό πρωθυπουργό να παρουσιάσει ένα σεμνό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Επίσης είπε ότι υπάρχουν ορισμένες βρετανικές ανησυχίες που θα εξετάσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αλλά τόνισε ότι αυτό θα γίνει «μόνο με τρόπο που θα είναι ασφαλής για όλη την Ευρώπη».
Ο Cameron έχει δεσμευθεί ότι θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού ολοκληρώσει την προσπάθειά του για τη μεταρρύθμισή της.

www.banmingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης