Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ανησυχίες για ελληνική χρεοκοπία και η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν πιέζουν πτωτικά το πετρέλαιο

Οι ανησυχίες για ελληνική χρεοκοπία και η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν πιέζουν πτωτικά το πετρέλαιο
Τα συμβόλαια Αυγούστου του Brent υποχωρούν κατά 0,3%, στα 63 δολ. το βαρέλι
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με την υπερπληθώρα αποθεμάτων του προϊόντος και ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της και την υποφαινόμενη προθεσμία για μια συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.
Ύστερα από ένα ράλι 40% την άνοιξη λόγω των προσδοκιών για ισχυρή ζήτηση και περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, η τιμή του «μαύρου χρυσού» τους τελευταίους δύο μήνες έχουν περιοριστεί.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Barclays, «οι τιμές θα είναι αντιμέτωπες με πτωτικές πιέσεις για το υπόλοιπο του έτους λόγω των ανθεκτικών αποθεμάτων πετρελαίου»
Η τιμή του πετρελαίου Brent για τα συμβόλαια του Αυγούστου υποχωρούν κατά 0,3%, στα 63 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και στην αγορά της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια του πετρελαίου West Texas για τον Ιούλιο υποχωρούν κατά 0,4%, στα 59,43 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τον Michael Poulsen, αναλυτή πετρελαίου της Global Risk Management, «αυτό το σαββατοκύριακο και νωρίς την επόμενη εβδομάδα θα κυριαρχήσει τόσο το θέμα του ελληνικού χρέους και η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, και τα δύο με προθεσμία την 30ή Ιουνίου».
Προσθέτει δε, ότι θα πρέπει να αναμένεται μεταβλητότητα αναλόγως των νέων από τις διαπραγματεύσεις τις προσεχείς ημέρες.
Οι αναλυτές σημειώνουν ακόμη ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε επίσης να πλήξει τη ζήτηση για πετρέλαιο στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης