Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Με τον 42 χρονο Pedro Sanchez θα πάνε στις εθνικές εκλογές του 2015 οι Σοσιαλιστές

Ισπανία: Με τον 42 χρονο Pedro Sanchez θα πάνε στις εθνικές εκλογές του 2015 οι Σοσιαλιστές
Το PSOE έχασε κυρίως νέους ψηφοφόρους που στράφηκαν στους Podemos και τους Ciudadanos
Με τον 42χρονο Pedro Sanchez θα οδηγηθεί στις βουλευτικές εκλογές στα τέλει του 2015 το Σοσιαλιστικό Ισπανικό κόμμα (PSOE) που βρίσκεται στην αντιπολίτευση.
Οι σοσιαλιστές θεωρούν ότι η επιλογή του Pedro Sanchez θα δώσει σημαντική ώθηση στο κόμμα μετά την συντριπτική ήττα του στις ευρωεκλογές του 2014.
Ο Sanchez πάντως έθεσε ως προτεραιότητα της προεκλογική τους εκστρατείας τη μάχη κατά της ανεργίας και της διαφθοράς σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.
«Τα χρόνια περνάνε και η ισπανική κοινωνία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δύο προβλήματα που εξαντλούν τις δυνάμεις μας και υπονομεύουν τον ηθικό της κοινωνίας μας. Δύο μάστιγες που θέλω να εξαλείψω: την ανεργία και τη διαφθορά», δήλωσε ο νέος ηγέτης του PSOE ενώπιον 2.000 μελών του κόμματος στη Μαδρίτη.
Ο Pedro Sanchez μέλος της ομάδας των βουλευτών, ανέλαβε την ηγεσία του PSOE τον Ιούλιο του 2014 μετά τη χωρίς προηγούμενο συντριπτική ήττα που υπέστησαν οι σοσιαλιστές στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, ένα αποτέλεσμα που ανάγκασε τον προηγούμενο επικεφαλής του κόμματος, Alfredo Pérez Rubalcaba να παραιτηθεί.
Το PSOE έχασε ψηφοφόρους που στράφηκαν κυρίως σε νέους μικρούς πολιτικούς σχηματισμούς, όπως το αριστερό κόμμα Podemos που τάσσεται κατά της λιτότητας ή το μικρό κεντρώο κόμμα Ciudadanos.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί αναμένεται να κερδίσουν ψήφους από τα δύο μεγάλα παραδοσιακά κόμματα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, η ημερομηνία των οποίων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Τα ισπανικά κόμματα δεν ορίζουν πάντα τον ηγέτη τους ως υποψήφιο για το αξίωμα του πρωθυπουργού, όμως ο Sanchez επωφελήθηκε από μία ισχυρή υποστήριξη στο εσωτερικό του PSOE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης