Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρυξέλλες και Αμστερνταμ: Διαδηλώσεις με χρώμα ελληνικό - Χιλιάδες άτομα στις συγκεντρώσεις

Βρυξέλλες και Αμστερνταμ: Διαδηλώσεις με χρώμα ελληνικό - Χιλιάδες άτομα στις συγκεντρώσεις
Η σημερινή διαδήλωση στις Βρυξέλλες αποτελεί τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στήριξης στην Ελλάδα από το 2012
(Upd3) 
Μια απο τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας και κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες όπου χιλιάδες άνθρωποι πλημμυρίζουν τους δρόμους της Βελγικής πρωτεύουσας, στην καρδιά της Ευρώπης.
Κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια και πανό φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης για την Ελλάδα, ενάντια στη λιτότητα και τα σκληρά μέτρα που θέλουν οι δανειστές να επιβάλλουν στην Αθήνα υπονομεύοντας οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης.
Σύμφωνα με στοιχεία της βελγικής αστυνομίας περισσότεροι απο 5 χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών.
Το κάλεσμα για συμμετοχή στη διαδήλωση απηύθυναν τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της χώρας και πολιτικά κόμματα απ' όλο το φάσμα της Αριστεράς και της Οικολογίας.
Μάλιστα, στη διαδήλωση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στήριξης στην Ελλάδα από το 2012, συμμετείχαν αντιπροσωπείες απ' όλα τα κόμματα της ευρωομάδας της Αριστεράς και των Πρασίνων, αλλά και εκλεγμένοι σε τοπικό επίπεδο από τα βελγικά κόμματα.
Ομως και στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους απέναντι στην Ελλάδα ζητώντας απο τους ηγέτες της ΕΕ να "κάνουν την Ευρώπη καλύτερη".
Στη διαδήλωση μετείχε και το ιστορικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτής Μ. Γλέζος.

Embedded image permalink 


(Πρώτη ενημέρωση 21 Ιουνίου 2015 18:46)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης