Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενώ η Ελλάδα διαπραγματεύεται για να αποφύγει το Grexit, το 66% των Βρετανών τάσσεται κατά του Brexit

Βρετανία: Ενώ η Ελλάδα διαπραγματεύεται για να αποφύγει το Grexit, το 66% των Βρετανών τάσσεται κατά του Brexit
Το 22% των βρετανών τάσσεται κατά της εξόδου της χώρας από την ΕΕ και 12% των ερωτηθέντων δεν έχουν ακόμη καταλήξει
Εάν η Ευρωζώνη καταφέρει να «κρατήσει» την Ελλάδα στους κόλπους της, αποφεύγοντας ένα Grexit τότε είναι πολύ κοντά στη διατήρηση και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς οι βρετανοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ένα αντίστοιχο Brexit αλλά για άλλους λόγους.
Δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI, την περασμένη Παρασκευή (19/6) έδειξε ότι το 66% των Βρετανών θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, ενώ μόλις το 22% τάσσεται κατά και 12% των βρετανών δεν έχουν ακόμη καταλήξει.
Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, δίνει ένα σημαντικό οπλο στα χέρια του πρωθυπουργού David Cameron ο οποίος θα παρουσιάσει τα σχέδια του για να τροποποιήσει τις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ.
Πάντως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι περισσότεροι Βρετανοί (σε ποσοστό 57%) δεν έχουν την πεποίθηση πως ο Cameron θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί μια καλή συμφωνία για την Βρετανία.
Η δημόσια υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες, καθώς ευρωσκεπτικιστές βουλευτές από τρία κόμματα σχημάτισαν μια νέα ομάδα έτοιμη για να διεξάγει εκστρατεία υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.
Το 1975, την τελευταία φορά που η Βρετανία διεξήγαγε παρόμοιο δημοψήφισμα, μόλις πάνω από το 2/3 των ψηφοφόρων είχε επιλέξει την παραμονή της χώρας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ).
Η Ipsos ανέφερε πως την τελευταία φορά που η δημόσια υποστήριξη για την ιδιότητα μέλους της ΕΕ ήταν σε υψηλότερα επίπεδα ήταν 24χρόνια πριν, το 1991, πριν από την Συνθήκη του Maastricht, που μετονόμασε την Ευρωπαϊκή Κοινότητα σε "Ένωση".
«Η υποστήριξη για την παραμονή στην ΕΕ αυξάνεται από πριν από τις εκλογές (του Μαΐου) και τώρα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 24 ετών, ακόμη και αν κάποιοι θα προτιμούσαν μια λιγότερο πολιτική ένωση», δήλωσε ο Gideon Skinner, επικεφαλής της πολιτικής έρευνας της δημοκοπικής εταιρείας.
«Ωστόσο, η Ευρώπη σπανίως βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα των ψηφοφόρων και κατά την περίοδο της κρίσης της Ευρωζώνης το 2011, εκείνοι που επιθυμούσαν την αποχώρηση από την ΕΕ είχαν το προβάδισμα, οπότε μια άλλη κρίση θα μπορεί να αλλάξει ξανά τις στάσεις», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης