Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC προς ΕΕ: Να ευχαριστείτε τις ΗΠΑ που τράβηξαν τα βλέμματα των αγορών

tags :
HSBC προς ΕΕ: Να ευχαριστείτε τις ΗΠΑ που τράβηξαν τα βλέμματα των αγορών
«Εάν δεν στρεφόταν η προσοχή των επενδυτών στις ΗΠΑ, τότε η κρίση της ΕΕ θα είχε λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής διεθνών αγορών της HSBC, David Bloom, μιλώντας σήμερα στο CNBC, συστήνοντας στους Ευρωπαίους να «ευχαριστήσουν τις ΗΠΑ που τράβηξε τα βλέμματα».
Η Ευρωζώνη απέφυγε μία σημαντική νομισματική κρίση εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν οι ΗΠΑ με το όριο δανεισμού τους, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της HSBC. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι ευγνώμονες γι’ αυτό, πρόσθεσε.
Αξίζει εδώ να υπενθυμιστεί ότι αποµένει µια εβδοµάδα διαβουλεύσεων, ώστε η όποια τελική συµφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για την αύξηση του ορίου του χρέους να µπορεί να γίνει νόµος του κράτους πριν από τις 2 του Αυγούστου 2011.
Ωστόσο, ο διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Τζακ Λιου, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι σημειώθηκε «δραστηριότητα και πρόοδος» στις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη ότι οι ηγέτες του αμερικανικού Κογκρέσου γνωρίζουν ότι «η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης