Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα κοιτάζει στο άγνωστο, ενώ ο Τσίπρας επιμένει ότι είναι εφικτή μια συμφωνία

Bloomberg: Η Ελλάδα κοιτάζει στο άγνωστο, ενώ ο Τσίπρας επιμένει ότι είναι εφικτή μια συμφωνία
Προκειμένου η Ελλάδα να λάβει έστω κάποια χρήματα, θα πρέπει να καταφέρει μια επέκταση του προγράμματος διάσωσης στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου, σημειώνεται
Στην αισιοδοξία του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι είναι εφικτή μια συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, προκειμένου να αποτραπεί μια στάση πληρωμών της Ελλάδας, αναφέρεται δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στα κέρδη που καταγράφει το ελληνικό χρηματιστήριο την Παρασκευή, με οδηγό τις τράπεζες, λόγω της αισιοδοξίας που υπάρχει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα χρήματα του ELA για την Ελλάδα στην έκτακτη συνεδρίασή της που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, μετά την επιτάχυνση που καταγράφηκε στις εκροές κεφαλαίων.
Όπως σημειώνεται, καθώς και στο παρελθόν έχουν γίνει αναφορές για συζητήσεις, προθεσμίες και προφανείς λύσεις, η λογομαχίες σχετικά με μια συμφωνία για να μπορέσει η Ελλάδα να… επιπλεύσει είναι στην κόψη του ξυραφιού.
Χιλιάδες κόσμου, σημειώνεται, συγκεντρώθηκε έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ζητώντας τη διάσωση της Ελλάδας μετά τις κατηγορίες της κυβέρνησης για συνωμοσία εκβιασμού της Ελλάδας.
Όπως σημειώνει η Μιράντα Ξαφά, πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο Αλέξης Τσίπρας εξέδωσε μια "ειρηνιστική" δήλωση, υποδηλώνοντας ότι θα υπάρξει μια συμφωνία, προσθέτοντας ότι υπερεκτίμησε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι συστημική και ότι επομένως οι πιστωτές θα αποδέχονται τις απαιτήσεις του υπό το φόβο μετάδοσης της κρίσης.
Ενώ απομένουν 12 ημέρες μέχρι να λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, η ανάγκη έγκρισης μιας συμφωνίας από κάποια εθνικά κοινοβούλια σημαίνει ότι ήδη είναι πολύ αργά για να υπάρξει έγκαιρη εκταμίευση χρημάτων ώστε η Ελλάδα να πληρώσει το 1,6 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον Jeroen Dijsselbloem.
Όπως ανέφερε, ακόμη και αν υπάρξει μια συμφωνία, είναι αδύνατο να υπάρξει έγκριση και απελευθέρωση των κεφαλαίων πριν από το τέλος Ιουνίου.
Προκειμένου η Ελλάδα να λάβει έστω κάποια χρήματα, θα πρέπει να καταφέρει μια επέκταση του προγράμματος διάσωσης στη Σύνοδο της 22ας Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης