Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον θετικό βηματισμό της Wall ακολουθούν οι ευρωαγορές, «αγνοώντας» τις προειδοποιήσεις για την Ελλάδα

Τον θετικό βηματισμό της Wall ακολουθούν οι ευρωαγορές, «αγνοώντας» τις προειδοποιήσεις για την Ελλάδα
Προγραμματίστηκε έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα στις 22 Ιουνίου, ενώ σήμερα θα λάβει χώρα της ΕΚΤ για την επέκταση του ELA προς την Ελλάδα
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, επιλέγοντας να ακολουθήσουν τον θετικό βηματισμό της Wall Street και να… αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις σχετικά με την Ελλάδα, μετά τη μη επίτευξης συμφωνίας κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για την Ελλάδα, μετά την αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να φθάσουν σε μια συμφωνία με την Ελλάδα σχετικά με το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο και ενώ πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία της 30ής Ιουνίου, για την αποπληρωμή του ποσού 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να συζητηθεί η επέκταση της ρευστότητας έκτακτης ανάγκης (ELA)προς την Ελλάδα.
Στα της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών, περί τις 10:30 π.μ., ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη 0,64%, στις 11.171,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,11%, στις 6.715 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,49%, στις 4.827 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη καταγράφει κέρδη 0,80%, στις 10.962,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,28%, στις 22.522 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,54%, στις 386,30 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης