Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Yellen (Fed) για την Ελλάδα - Κλυδωνισμοί σε ΗΠΑ και διεθνείς αγορές, αν δεν υπάρξει συμφωνία

Παρέμβαση Yellen (Fed) για την Ελλάδα - Κλυδωνισμοί σε ΗΠΑ και διεθνείς αγορές, αν δεν υπάρξει συμφωνία
Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις
Ηχηρή παρέμβαση για το ελληνικό ζήτημα πραγματοποίησε η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, επιβεβαιώνοντας πως οι ΗΠΑ εκφράζουν έντονους φόβους για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, αλλά και για τον αντίκτυπο ενός ελληνικού ατυχήματος σε Ευρώπη, ΗΠΑ και παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, κληθείσα να τοποθετηθεί επί του ελληνικού ζητήματος, η Yellen προειδοποίησε πως τυχόν αποτυχία στην επίλυση της ελληνικής κρίσης αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και στο σύνολο των διεθνών αγορών.
"Εάν υπάρξει αποτυχία επίλυσης του ελληνικού ζητήματος, ο κίνδυνος θα μεταδοθεί στις ΗΠΑ και θα προκαλέσει αναταραχή στις αγορές", εξήγησε.
Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως κάθε αντίκτυπος από το ελληνικό ζήτημα δεν θα μπορέσει να περιοριστεί στα ευρωπαϊκά όρια και επομένως ο κίνδυνος μετάδοσης θα είμαι μεγάλος.
"Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, η επίδραση στις αγορέςς θα είναι άμεση", συμπλήρωσε η σιδηρά κυρία της Fed, για να εξηγήσει ωστόσο πως η απευθείας έκθεση των ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι περιορισμένη.
"Ελπίζω πως Ελλάδα και δανειστές θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την εξεύρεση λύσης", υποστήριξε, επίσης, η Yellen.
"Δυστυχώς, Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες αποφάσεις", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης