Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η Βρετανία προετοιμάζεται για τους «σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους» σε περίπτωση Grexit

Guardian: Η Βρετανία προετοιμάζεται για τους «σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους» σε περίπτωση Grexit
Η κυβέρνηση μεριμνά για κάθε πιθανή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα 
Η βρετανική κυβέρνηση θωρακίζει την οικονομία της χώρας, ώστε να είναι σε θέση να απορροφήσει τους κραδασμούς από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ, George Osborne.
Ειδικότερα, ο βρετανός ΥΠΟΙΚ φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει, για τους «σοβαρούς οικονομικούς κινδύνους», που θα προκύψουν από την ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία και το επακόλουθο πιθανό Grexit.
Όπως επισημαίνει η Guardian, οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν ξεκινήσει να προετοιμάζουν σχέδιο δράσης για τις επιπτώσεις σε περίπτωση δυσμενών σεναρίων για την Ελλάδα, φαίνεται ότι έχουν επιταχύνει τις διαδικασίες, τις τελευταίες εβδομάδες, υπό τον φόβο ότι η ελληνική χρεοκοπία είναι κοντά.
Ειδικότερα, φαίνεται να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε μια πιθανή επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στην Ελλάδα, καθώς και στις επιπτώσεις στους βρετανούς τουρίστες, που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Επιπλέον, έχουν εξετάσει τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο βρετανικό οικονομικό σύστημα, λόγω της αστάθειας, που θα επιφέρει στην Ευρωζώνη, μια ελληνική χρεοκοπία.
Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την ελληνική έξοδο από το ευρώ, έξοδος που θα «βυθίσει» το ενιαίο νόμισμα στη μεγαλύτερη κρίση του, απειλώντας με οικονομική κρίση και την Βρετανία, κύριο εμπορικό εταίρο της Ευρωζώνης.
Ο Osborne φέρεται να δήλωσε στους βουλευτές πως «έξω στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν κάποιοι σοβαροί οικονομικοί κίνδυνοι, όπως ο αυξανόμενος κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ.
«Φυσικά, το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβει όλα τα μέτρα για την προετοιμασία και την προστασία της οικονομίας μας από αυτές τις περιπτώσεις, αλλά το καλύτερο πράγμα που μια κυβέρνηση μπορεί να κάνει είναι να διασφαλίσει ότι ζει μέσα που διαθέτει, ώστε να έχει μια παραγωγική οικονομία και ότι του τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αυτός είναι ο στόχος μας», κατέληξε ο ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με την Guardian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης