Διεθνή

Bloomberg: Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Σάββατο 20 Ιουνίου εξετάζουν οι Ευρωπαίοι

Bloomberg: Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Σάββατο 20 Ιουνίου εξετάζουν οι Ευρωπαίοι
Επανέρχονται τα σενάρια περί διεξαγωγής έκτακτης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για το ελληνικό ζήτημα
Επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια διεξαγωγής έκτακτης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, αποκλειστικά για το θέμα της Ελλάδας, στην περίπτωση που δεν υπάρξει θετική έκβαση στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.
Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους, το σενάριο που εξετάζεται τις τελευταίες ώρες είναι εκείνο της διεξαγωγής έκτακτης Συνόδου Κορυφής το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιουνίου.
Νωρίτερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή 19 Ιουνίου, μια μέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν.
Τώρα τα σενάρια επανέρχονται, ωστόσο κάνουν λόγο για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής το Σάββατο...

Οι πρότερες διαρροές και οι διαψεύσεις...
Σε διάψευση των πληροφοριών που κάνουν λόγο για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα την Κυριακή, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης προχώρησαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, όπως μεταδίδει το Reuters.
Απίθανο χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα την προσεχή Κυριακή, σε περίπτωση αποτυχίας του Eurogroup και ο απεσταλμένος των Times στις Βρυξέλλες, Bruno Waterfield.
Σχολιάζοντας τις σχετικές φήμες, ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος για έκτακτη Σύνοδο, καθώς υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση για το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής 25-26 Ιουνίου 2015.
Υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για την επικύρωση της συμφωνίας από τα εθνικά κοινοβούλια, όπως αυτό της Γερμανίας.
Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο μιας έκτακτης Συνόδου για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, αρνήθηκε να σχολιάσει.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης