Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα προωθεί ο πρωθυπουργός Rajoy – Αύριο η ανακοίνωση του ανασχηματισμού

Ισπανία: Αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα προωθεί ο πρωθυπουργός Rajoy – Αύριο η ανακοίνωση του ανασχηματισμού
Τις πληροφορίες μεταδίδει η ισπανική εφημερίδα «El Pais»
Αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα προωθεί ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Pais», η οποία σε δημοσίευμά της επισημαίνει ότι αύριο, Τετάρτη, είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο Mariano Rajoy θα προχωρήσει στον πρώτο σημαντικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης και του κόμματός του (Λαϊκό Κόμμα-ΡΡ), πριν από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ισπανός πρωθυπουργός θέλει να ενεργοποιήσει με νέο τρόπο το κόμμα, ώστε να εργαστεί σε προεκλογικούς ρυθμούς, με νέα πρόσωπα και επίσης νέο οργανόγραμμα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Rajoy, σημειώνεται, είναι με τη γενική γραμματέα του κόμματος, Dolores de Cospedal.
Αν και δεν θέλει να της επιρρίψει την ευθύνη για τις πρόσφατες εκλογικές αποτυχίες του κόμματος, θέλει να δώσει περισσότερη δυναμική στο κόμμα, να φέρει στο προσκήνιο νέα πρόσωπα και νέα οργανωτική δομή.
Ο Rajoy αναμένει την απόφαση της Cospedal στην πρόταση που της έχει κάνει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας ένα υπουργείο.
Όσον αφορά την κυβέρνηση, αν και δεν έχουν γίνει γνωστά ονόματα που ενδεχομένως να μπουν στην κυβέρνηση, στη θέση του αναμένεται να μείνει ο υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, ενώ αντίθετα υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του νυν υπουργού Παιδείας, Jose Ignacio Wert, για τον οποίο ο ισπανός πρωθυπουργός έχει ακούσει από κοντινά σε αυτόν πρόσωπα να αμφισβητούν την απόδοσή του.
Παράλληλα, ο ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη Δευτέρα από το Μιλάνο ότι θέλει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο υπέρ των περιφερειακών κυβερνήσεων που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους και να αποφύγει τις συμφωνίες μεταξύ αριστερών δυνάμεων, όπως συνέβη τελευταία σε πολλά δημαρχεία, κάτι που δεν του άρεσε ιδιαίτερα, όπως σημειώνεται.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης