Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: Το δραματικό παρασκήνιο των συνομιλιών το σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες - Ενόχληση και οργή για την Ελλάδα

El Mundo: Το δραματικό παρασκήνιο των συνομιλιών το σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες - Ενόχληση και οργή για την Ελλάδα
Πηγές στην Ε.Ε. που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα, κάνουν λόγο για θέατρο του παραλόγου
Ενοχλημένες και εξοργισμένες με την Ελλάδα φέρονται οι Βρυξέλλες κάνοντας λόγο για κοροϊδία, σύμφωνα με πηγές στην Ε.Ε., που επικαλείται η ισπανική εφημερίδα «El Mundo».
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, το σαββατοκύριακο ήταν σαν μια αναπαράσταση του θεάτρου του παραλόγου.
Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για μια διαδικασία «παραληρηματική», καθώς από τη μια πλευρά δεν έφθασε ποτέ η πρόταση που αναμενόταν την Πέμπτη.
Την Παρασκευή, σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι Έλληνες ήθελαν να προχωρήσουν τις συνομιλίες, όμως φοβούμενοι για διαρροές και επίσης τηλεφωνικές υποκλοπές, απαίτησαν μια κατά πρόσωπο συμφωνία στις Βρυξέλλες.
Έτσι, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο δημοσίευμα, απεστάλη μια... μυστική αντιπροσωπεία, τόσο μυστική που μέσα σε λίγες ώρες το σύνολο του ελληνικού Τύπου είχε γνώση του ταξιδιού και του σκοπού του.
Το Σάββατο, επισημαίνεται, είχε προγραμματιστεί μια συνάντηση, όπου τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που έφθασαν από Ουάσιγκτον και Φρανκφούρτη, περίμεναν να δουν την πρόταση της ομάδας Juncker.
Στις πέντε το απόγευμα, το έγγραφο έφτασε.
«Μια ενιαία σελίδα με έναν πίνακα, με τους ίδιους αριθμούς που παρουσιάστηκαν στον Moscovici πέντε ημέρες νωρίτερα και που θεωρήθηκαν ανεπαρκείς, με ιδέες όπως είσπραξη 700 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση της διαφθοράς, που είναι πολύ ωραία, αλλά χωρίς εξηγήσεις πώς θα συμβεί αυτό», αναφέρουν πηγές της Ε.Ε., που επικαλείται η «El Mundo».
Κατά την άποψη των Βρυξελλών, από την ελληνική αντιπροσωπεία ζητήθηκε κάτι πιο σοβαρό, όμως δεν υπήρξε τίποτα καινούργιο, όχι μόνον όσον αφορά τους αριθμούς, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις.
Η ελληνική αντιπροσωπεία απάντησε στις 23:00 του Σαββάτου με μια προσαρμογή 200 εκατ. ευρώ, «υπήρξε μια σύντομη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, όμως ήταν σαφές ότι δεν υπήρχε η βάση για διαπραγματεύσεις και αναβλήθηκαν», σημειώνει η πηγή.
Στόχος ήταν να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες την Κυριακή στις 15:00, με τους Έλληνες, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, να επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μία ώρα αργότερα «και με έναν πίνακα με ακριβώς τα ίδια στοιχεία με την προηγούμενη ημέρα».
Η ελληνική πλευρά, σε σχετική ερώτηση των κλιμακίων αν επρόκειτο για τα ίδια στοιχεία και αν υπήρχε κάποια διαφορά, είπε πως δεν υπήρχαν αλλαγές και έτσι, λίγο μετά τις 19:00 η συνάντηση ματαιώθηκε.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης