Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Kauder (CDU): Χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα

Προειδοποίηση Kauder (CDU): Χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα
Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα
Χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, προειδοποίησε σήμερα, Δευτέρα, ο Volker Kauder, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του γερμανικού κυβερνόντος κόμματος CDU.
Ειδικότερα, ο Kauder φέρεται να δήλωσε πως η Bundestag, το γερμανικό Κοινοβούλιο, δεν θα εγκρίνει συμφωνία για τη σωτηρία της Ελλάδας στην οποία δεν θα συμμετέχει και το ΔΝΤ.
«Δεν θα μπορούσα να υπερψηφίσω νέα πληρωμή για την Ελλάδα, αν το ΔΝΤ γνωμοδοτήσει κατά», υπογράμμισε, ειδικότερα, ο γερμανός βουλευτής και στενός συνεργάτης της Angela Merkel, μιλώντας στην τηλεόραση ARD TV.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «είμαστε ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε με το ΔΝΤ, αλλά μας πει ότι η συμφωνία δεν θα λειτουργήσει, τότε και η κοινοβουλευτική ομάδα μας θα πει ότι δεν μπορεί να καταβάλει περαιτέρω δόσεις στην Ελλάδα».
Παράλληλα, τόνισε ότι η γερμανίδα Καγκελάριος, πραγματικά επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, επισημαίνοντας ότι «το Grexit σίγουρα δεν θα ήταν μια φθηνή εναλλακτική σε σύγκριση με την παραμονή της χώρας στο ευρώ».
«Όλοι γνωρίζουμε τι διακυβεύεται και κανείς άλλος στην Ευρώπη δεν φέρει την ευθύνη γι’ αυτό, εκτός από την ίδια την Ελλάδα», τόνισε ο Kauder.
«Δεν είναι μόνο η Angela Merkel που θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά και πολλοί άλλοι επιθυμούν το ίδιο», σχολίασε έπειτα, για να καταστήσει σαφές πως «λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, αλλά αυτό δεν θα λειτουργήσει αν η χώρα θέτει όρους και υποστηρίζει ότι οι άλλοι πρέπει να χορεύουν στους ρυθμούς της».
«Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα», κατέληξε με νουθεσίες ο γερμανός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης