Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα - Στο Eurogroup στρέφεται το ενδιαφέρον

Bloomberg: Χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα - Στο Eurogroup στρέφεται το ενδιαφέρον
Δεν απετράπη, προς το παρόν, η ελληνική χρεοκοπία
Στο Eurogroup του Λουξεμβούργου, στις 18 Ιουνίου, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον γύρω από το ελληνικό ζήτημα, καθώς οι αποψινές συνομιλίες στις Βρυξέλλες έληξαν χωρίς αποτέλεσμα, σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι «οι ύστατες συνομιλίες» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές διεκόπησαν, χωρίς να υπάρξει συμφωνία, που θα διασφάλιζε τα κεφάλαια διάσωσης για την Ελλάδα και θα απέκλειε την ελληνική χρεοκοπία.
«Ενώ σημειώθηκε κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν πέτυχαν καθώς οι διαφορές παραμένουν μεγάλες», σημείωσε από την πλευρά της η Κομισιόν, προσθέτοντας πως «σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζητήσεις πρέπει να λάβουν χώρα στο Eurogroup».
Το Bloomberg σημειώνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε στείλει μια αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες με προτάσεις για τη μείωση των διαφορών σχετικά με τις συντάξεις, τους φόρους και πρωτογενές πλεόνασμα.
Οι συνομιλίες ήταν «τελευταία προσπάθεια» του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, να υπάρξει συμβιβασμός καθώς οι θέσεις εκατέρωθεν έχουν ως έχουν σκληρύνει.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, καταλήγει το Bloomberg, το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με τα φορολογικά μέτρα που πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση είναι «της τάξης των 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης