Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στη σκιά των γερμανικών απειλών για Grexit, η Ελλάδα αναζητά τη συμφωνία

Bloomberg: Στη σκιά των γερμανικών απειλών για Grexit, η Ελλάδα αναζητά τη συμφωνία
Η υπομονή των πιστωτών για το ελληνικό ζήτημα εξαντλείται
Καθώς η Ελλάδα αναζητά μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, με στόχο να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση από το τελευταίο πακέτο διάσωσης, η Γερμανία έδωσε την πιο σαφή της προειδοποίηση ότι το Grexit δεν έχει αποφευχθεί, επισημαίνει σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο Bloomberg.
Το σαφές μήνυμα απέστειλε η Γερμανία με δηλώσεις του Sigmar Gabriel, αντικαγκελαρίου της χώρας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι θεωρητικοί των παιγνίων παίζουν με το μέλλον της Ελλάδας.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τη γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, έως τον πρόεδρο της ΕΕ, Donald Tusk, έχουν εκφράσει την αυξανόμενη αγανάκτησή τους με την μικροπολιτική που ασκεί η Ελλάδα και η οποία έχει ωθήσει την πλέον χρεωμένη χώρα της Ευρώπης στο χείλος της χρεοκοπίας, τονίζει το Bloomberg.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απέστειλε αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, με στόχο να παραθέσουν τις νέες προτάσεις της χώρας, στο φορολογικό, τις συντάξεις και το πρωτογενές πλεόνασμα, σε μία τελευταία προσπάθεια, όπως χαρακτηρίζεται από ευρωπαίους αξιωματούχους.
Όλες οι πλευρές, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, βρίσκονται σε ετοιμότητα, με στόχο όλων να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα, προτού ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, επισημαίνει το Bloomberg.
Τις προσπάθειες για συμφωνία φαίνεται να δυσχεραίνει και η στάση του ΔΝΤ, το οποίο αντιτάχθηκε στην πρόταση συμβιβασμού του Juncker, για μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ, αντί για μείωση των συντάξεων.
Η πληροφορία παραμένει ανεπιβεβαίωτη από την Κομισιόν.
Από την άλλη πλευρά, ο έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε εκ νέου ότι δεν προτίθεται να υπογράψει συμφωνία, την οποία δεν θα βλέπει ως αποτελεσματική, μιλώντας ειδικότερα για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Πρόκειται για την τελευταία διαπραγμάτευση, ανέφερε σήμερα, Κυριακή, ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι στόχος παραμένει έξοδος από την κρίση, κάτι που ωστόσο απαιτεί την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και την μείωση του χρέους της.
Οι συνομιλίες είναι πολύ δύσκολες και οι απόψεις των πλευρών απέχουν ακόμα πολύ, ανέφερε, ακόμα, ένας αξιωματούχος της ΕΕ την Κυριακή , μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, επισημαίνοντας πως οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Κομισιόν ανησυχούν για το αν μπορεί να επιτευχθεί η συμφωνία εντός των χρονικών πλαισίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης