Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Η Ευρώπη χάνει την υπομονή της με την Ελλάδα – Έρχεται δύσκολος συμβιβασμός για τη χώρα

BBC: Η Ευρώπη χάνει την υπομονή της με την Ελλάδα – Έρχεται δύσκολος συμβιβασμός για τη χώρα
Με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνεχίζονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις 
Η Ευρώπη χάνει σταδιακά την υπομονή της με την Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του γερμανού αξιωματούχου, Sigmar Gabriel, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το βρετανικό BBC.
Οι προειδοποιήσεις της γερμανικής πλευράς, που εκπροσωπούν από ό,τι φαίνεται το σύνολο της ευρωπαίων εταίρων της ελληνικής κυβέρνησης, έρχονται καθώς οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την ελληνική κρίση συνεχίζονται.
Η προειδοποίηση προς την Ελλάδα είναι ακόμα πιο έντονη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το SPD, το κόμμα του Gabriel, κρατούσε φιλική στάση προς τη χώρα στο παρελθόν.
Παράλληλα, η πολύπαθη Ελλάδα αναζητά τρόπο να επιτευχθεί συμφωνία και να εξασφαλίσει τη ρευστότητα, από τα κονδύλια του πακέτου διάσωσης.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, μάλιστα, κ. Αλέξης Τσίπρας, προειδοποίησε χθες, Σάββατο, τον ελληνικό λαό ότι επίκειται μια δύσκολη συμφωνία, ένας δύσκολος συμβιβασμός, αν και σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πολλάκις αρνηθεί να παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» της.
Τέλος, το BBC επισημαίνει πως στα διαπραγματεύσεις γύρω από την ελληνική κρίση, που λαμβάνουν χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο συμμετέχει και κλιμάκιο του ΔΝΤ, παρά την απρόσμενη αποχώρησή του από τις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα, επιστροφή, που ίσως υποδηλώνει ότι η δύσκολη συμφωνία είναι πράγματι κοντά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης