Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Faymann: Μην σπεκουλάρετε στο Grexit – Απρόβλεπτες οι παρενέργειες - Προέχει η συμφωνία

Προειδοποίηση Faymann: Μην σπεκουλάρετε στο Grexit – Απρόβλεπτες οι παρενέργειες - Προέχει η συμφωνία
«Η υπομονή των χωρών – μελών της Ευρωζώνης δεν είναι απεριόριστες»
Σε προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση προέβη ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Werner Faymann, σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση.
Ειδικότερα, ο αυστριακός Καγκελάριος, που θεωρείται μάλιστα σύμμαχος της Ελλάδας, σχολίασε πως οι επιπτώσεις από μια πιθανή ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη είναι και θα είναι πάντα απρόβλεπτες.
«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, λέω, όμως ξεκάθαρα σε όποιον σπεκουλάρει σε ένα Grexit: Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», υπογράμμισε ο κ. Faymann, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον ελληνικό Τύπο.
Παράλληλα, με δηλώσεις του προειδοποίησε και την ελληνική πλευρά, τονίζοντας πως «η υπομονή των χωρών - μελών δεν είναι απεριόριστη».
Δεχόμενος ερώτηση, σχετικά με το αν βλέπει πιθανή μια νέα παράταση του προγράμματος έως τον Σεπτέμβριο του 2015 ή τον Μάρτιο του 2016, ημερομηνίες που έχουν ακουστεί γενικότερα, υπενθύμισε πως το πρόγραμμα επεκτάθηκε στις αρχές του έτους, ενώ πρόσθεσε ότι «τώρα είναι καιρός και για τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε έναν οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων που θα έχει νόημα».
Ως προς την πιθανότητα haircut στο ελληνικό χρέος, που αποτελεί αίτημα της ελληνικής κυβέρνησηςμ, ο Faymann εμφανίστηκε θετικός περί αναδιαρθρώσεων «που θα έχουν νόημα», καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι «το πρώτο βήμα αφορά τη συμφωνία πάνω σε ένα νέο πρόγραμμα».

www.bankingnews.gr




  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης